- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Изетбеговић замишља историју као "мали Ђокица"

© AFP 2023 / JOHN MACDOUGALL Бакир Изетбеговић
Бакир Изетбеговић - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2023
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик поново је данас критиковао лидера СДА због изношења неистина у интервјуу за Ал Арабију и поручио да је БиХ нефункционална држава у којој није могуће постићи ни минимум консензуса о било чему.
“Бакир је тамо излагао да није било Срба и Хрвата, него само његови Бошњани и замишља историју као 'мали Ђокица' што замишља историју. Један обичан лажов, скрнављење историје. Како даље када постоје јасни историјски подаци о томе. Зашто нас терате да причамо о томе сваки дан? Нисам ја историчар, нити је то Бакир. Ова земља је немогућа, немогуће је да се нађе минимални консензус о било чему. Не заслужује да се седи у канцеларији с њим”, рекао је Додик новинарима, пренела је сарајевска Н1 ТВ.
На питање зашто се политичари у БиХ окрећу према истоку ако је већ одређено да се иде ка ЕУ интеграцијама, Додик каже:
“Поверење у европске вредности слаби, наравно не у целој Европи. Ми смо склони да идеализујемо те вредности. То није тако. Европа је у великом проблему и све су ангажовали да помогну Украјину у рату са Русијом. Ми смо мислили да је то незамисливо да Немачка има економске проблеме.”
Сада се, каже, појављују друге алтернативе, посебно што се тиче енергената, а проблем Европе је то што их данас набавља по знатно вишим ценама него раније када их је набављала од Русије.
Додао је да је да је окретање неким другим државама оправдано како би такву врсту ресурса могли имати по повољнијим ценама.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала