- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

„Душа Србије“ пред руском публиком /видео, фото/

© Sputnik / Лидија Симић „Месец српске културе“ у Москви
 „Месец српске културе“ у Москви - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2023
Пратите нас
У Москви се четврти пут одржава манифестација „Месец српске културе“ која има за циљ да грађанима Русије приближи српску културу и обогати везе два братска народа.
Манифестација почиње 1. септембра и трајаће до 1. октобра, а како је најављено главни догађај овог фестивала биће отварање изложбе „Душа Србије“ 21. септембра.
Посетиоци манифестације имаће прилику да се боље упознају са српском књижевношћу, ликовном уметношћу и музиком. Гости ће имати прилику да упознају људе који популаризују српску културу у Русији, као што је виолинисткиња Катарина Мрвић, али очекују се гости изненађења.
У току фестивала посетиоци ће моћи да учествују у едукативним курсевима, тематским округлим столовима, презентацијама књига и научних радова. Међутим, ове године постоје и новине.
Наиме, фестивал је добио међународни карактер. Осим уобичајеног састава на фестивалу наступаће гуслар из Костроме, уметничко друштво „Наше играчке“ из Сергијевог Посада, Културно-уметничко друштво из града Борисов, Белорусија, певаће српске песме. Фестивал ће такође посетити и свештеник из српске православне цркве из Борисова. Осим тога, биће присутни и представници Витез феста из Србије.
© Sputnik / Уступљено Спутњику „Месец српске културе“ у Москви
 „Месец српске културе“ у Москви - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2023
„Месец српске културе“ у Москви
Такође, очекује се презентација часописа „Балкански дипломата“, као и представа, то јест, монодрама Раде Костића под називом „Мој рат“.
Фестивал се завршава Гала концертом и свечаном доделом диплома 31. септембра.
Фестивал се може пратити и он лајн преко пратформа ВКонтакте или Культура.РФ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала