- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Москва упозорава: Запад ће из Украјине добити уранијумско жито

© Sputnik / Ekaterina ChesnokovaМинистарство иностраних послова Русије
Министарство иностраних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2023
Пратите нас
Западне земље, испоручујући Кијеву муницију са осиромашеним уранијумом, могу из Украјине да добију уранијумско жито, изјавила је Спутњику портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.
„А какву ће другу пшеницу слати из Украјине, ако западне земље испоручују Украјини, територији коју контролише кијевски режим, муницију са осиромашеним уранијом?“, пита се Захарова.
Коментаришући упозорење министарке иностраних послова Немачке Аналене Бербок, Захарова је рекла, да то неће бити „зрно кокаина, већ уранијумско“. Додала је да не треба веровати ономе што говори министарка иностраних послова Немачке, јер она има велики број чудних контрадикторних изјава.
Сматра да је ситуација око испоруке жита из Украјине апсурдна. Захарова се пита, ако су Запад и Кијев забринути због проблема у испоруци намирница најсиромашнијим земљама, онда о каквим уступцима, на које нису спремни да дају сагласност, може да се говори?

„Ако су то високи циљеви хуманираног карактера, ако је то нека благородна мисија, онда се све мора учинити како би се она реализовала. Потребна је деблокада рачуна, као и да се престане са заустављањем руских производа на путу до светских лука“, закључила је Захарова.

Раније је министар иностраних послова Украјине Дмитриј Кулеба изјавио да власти у земљи не планирају да мењају ставове на тему прехрамбеног споразума. Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган је након састанка са председником Русије Владимиром Путином рекао да би Украјина требало да ублажи свој приступ како би предузела заједничке кораке са Русијом.
Брод са житом - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2023
СВЕТ
Кинески медији: Транспарентност превоза жита кључна за обнављање прехрамбеног споразума
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала