- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Немачка после драме и очајног Шрудера у полуфиналу Мундобаскета – Бертанс промашио шут за победу

© AP Photo / Michael ConroyНемачка Летонија Мундобаскет
Немачка Летонија Мундобаскет - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2023
Пратите нас
Кошаркашка репрезентација Немачке савладала је селекцију Летоније у четвртфиналу Мундобаскета резултатом 81:79 (13:16, 23:18, 26:25, 19:20). Немци су у последњој деоници испустили предност од 14 поена, да би на крају Летонија имала шут за победу, али Давис Бертанс није успео да упише нову, најбитнију тројку.
Кошаркашка репрезентација Немачке је као једна од две непоражене селекције дошла до четвртфинала Мундобаскета, али Летонци који су их ту сачекали не знају шта значи реч фаворит јер су претходно поразили Француску и Шпанију.
Мотивисани Давис Бертанс обележио је почетак утакмице са три тројке из три покушаја у првих неколико минута сусрета, а кошаркаши Немачке деловали су потпуно дезоријентисано.
Пропуштени напади су се ређали, а поготово је навијаче те репрезентације бринула нервоза која се видела када би Немци покушавали да упишу асистенције преко целе одбране Летоније што се готово увек завршавало крађом лопте.
Крајем прве четвртине Немачка се пробудила и силовито ушла у другу деоницу па су тако направили серију од 14:2, а у тим тренуцима блистао је нарочито Џон Тиман.
Иако су успели да се врате и коначно играју своју игру велики проблем правио је лош шут Дениса Шрудера који није успео да упише ни поен током целог првог полувремена.
Упркос томе Немачка је водила после првих двадесет минута резултатом 36:34.
Колико год да су се вратили у утакмицу и повели и даље нису нашли решење за бившег играча Партизана Дависа Бертанса који је наставио да погађа.
После 22 минута игре прве поене уписао је Шрудер који је поентирао само још једном до краја треће четвртине, па је његов проценат шута из игре и даље био катастрофалан јер је погодио два од 17 пута.
На другој страни фантастичан Бертанс погодио је шест од девет тројки, међутим Летонија се мучила да стигне малу, али ипак приметну предност Немачке.
Пресудан је био почетак последње четвртине, на осам минута до краја меча серија Немачке била је 8:0 и то им је донело двоцифрену предност. Сегмент који је направио значајну разлику били су офанзивни скокови, Немци су их имали 11 наспрам само четири колико је имала Летонија.
Четири минута Летонци нису имали кош из игре,а онда је последњу наду дао Шмиц тројком. Уследила је још једна коју је погодио Жагарс, а онда је екипу потпуно у игру вратио Шмитс, трећом тројком у низу.
Упркос фантастичној серији Немачка је и даље чувала предност, на два минута до краја она је износила шест поена. Храбри Жагарс спустио је предност на само на два поена, а Шрудер је поново промашио.
Имала је Летонија последњи напад, мало времена, али шанса је била ту. Бертанс је имао шут за победу, али најбитнија тројка није ушла у кош и Немачка је отишла у полуфинале.
Жагарс је био најбољи играч на мечу са 24 поена, два скока и осам асистенција, а Бертанс га је пратио са 20 поена. У тиму Немачке најбољи је био Вагнер са 16 поена, осам скокова и три асистенције, а Шрудер је на крају убацио 4/26 шута из игре.
Немачка Летонија Мундобаскет - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2023
Мундобаскет 2023
Миљеник Партизана решета Немце /видео/
Србија Литванија Мундобаскет - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2023
Мундобаскет 2023
Српска бајка: Од „тужне атмосфере“ до полуфинала Мундобаскета – Новак је веровао и када други нису
Србија Литванија Мундобаскет - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2023
Мундобаскет 2023
Србија и Америка имају исти рецепт
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала