- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Велика Британија као и раније пакости Русији

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаДиректор Спољне обавештајне службе Русије Сергеј Наришкин
Директор Спољне обавештајне службе Русије Сергеј Наришкин - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2023
Пратите нас
Велика Британија вековима је била и остаће крајње опасан геополитички противник Русије и вођена Сједињеним Америчким Државама, као и раније пакости, констатовао је директор руске Спољнообавештајне службе Сергеј Наришкин.

„Велика Британија као и ранијих векова била је и остаће опасан геополитички противник наше земље. Све до почетка ХХ века, Велика Британија је била на челу антируских тежњи, учествовала је чак и у војним походима на нашу земљу. Учествовала је у рату 1853-1856. године на Криму и на Далеком Истоку и интервенцији на северу Русије 1918-1920. године. Конци многих ратова и сукоба у Европи у којима је Русија учествовала, против њених интереса, често су се повлачили из Лондона“, рекао је он.

Навео је да је фразеологизам који се приписује руском генералу Александру Суворову: „Енглескиња пакости“, актуелан је и данас.
Истакао је да има на десетине и стотине закулисних интрига и провокација Британаца против Русије.
„Наравно, моћ Велике Британије је одавно опала, али вођена бескрупулозним господаром Сједињеним Америчким Државама и даље је изузетно опасна“, подвукао је он.
Закључио је да би према било ком противнику требало да се односи озбиљно и да се на време сазна о његовим акцијама и плановима и додао да би противника требало познавати и да је то једна од најважнијих функција руске Спољнообавештајне службе.
Директор Спољнообавештајне службе Русије Сергеј Наришкин на XI Московској конференцији за међународну безбедност - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2023
РУСИЈА
Главни руски обавештајац отвара очи Борељу: „Рајска башта“ Европа пуна изопачености
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала