- Sputnik Србија, 1920
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА

У Русији почела производња новог модела „москвич 6“

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаГрадоначелник Москве Сергеј Собјањин у фабрици "Москвич"
Градоначелник Москве Сергеј Собјањин у фабрици Москвич - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2023
Пратите нас
У фабрици аутомобила „Москвич“ у руској престоници покренута је серијска производња новог модела возила – лимузине „москвич 6“.
Зелено светло за масовну производњу дали су градоначелник Москве Сергеј Собјањин и генерални директор компаније „Камаз“ Сергеј Когогин.
„Година борбе за опстанак 'москвича' показала је да он побеђује. Пре годину дана овде су били празни погони, а већ данас је произведено 26.000 аутомобила. Прошли смо кроз период промене комплетне логистике, нове опреме, нове технологије, новог возила, изборили смо се са притиском санкција, са конкуренцијом других произвођача. Данас можемо са сигурношћу да кажемо да је 'москвич' стао на ноге“, рекао је Собјањин.
Како је истакао, то се догодило углавном захваљујући запосленима у фабрици, њеној управи и „КамАЗу“ који је инвестирао у тај пројекат и подржава га.
Планирано је да продаја нове градске лимузине почне крајем октобра 2023. године. Предности новог модела су нова модуларна платформа, независно вешање, 6-степени аутоматски мењач и висок ниво удобности.
Заменик градоначелника Москве Максим Ликсутов рекао је да су возачи високо оценили комфор, практичност и сигурност нових аутомобила „москвич“. Купцима су доступни кросовер "москвич 3" и електрични аутомобил "москвич 3е".
Аутомобили Москвич - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2023
РУСИЈА
Нови лифтбек „москвич 6“ представљен на изложби у Москви /фото/
Совјетски аутомобил „Москвич-412“ - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2015
Легендарни „Москвичи“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала