- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бивши амерички обавештајац: Ако рат почне, Америка не може да победи Русију

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаЗаставе Русије и САД
Заставе Русије и САД - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2023
Пратите нас
Америчка војна команда неће дозволити жесток сукоб против Русије јер они схватају до каквих ће последица то довести, изјавио је у свом подкасту бивши амерички обавештајац и инспектор УН Скот Ритер.
Он полемише са америчким новинаром Такером Карлсоном, који је прошле недеље навео да ће демократе, које су на власти у САД-у, покренути 2024. године рат против Русије како би спречиле пораз на председничким изборима.

„Таква теза проистиче из тога што САД могу да победе. Међутим, ми не можемо да победимо у рату против Русије, ни са обичним наоружањем, ни са нуклеарним, шта год да учинимо. Зато је глупо да се говори и о самој могућности жестоког сукоба“, рекао је Скот Ритер.

Додао је да такав развој догађаја неће допустити америчка војна команда, која разуме, до каквих би последица довео сукоб између Русије и САД.
„Неће бити жестоког рата, јер генерали знају да не могу да победе“, додао је он.
Бивши амерички обавештајац је навео да Такер Карлсон ништа не зна о рату. Ритер му је предложио да се следећи пут консултује са људима који познају ту тему, на пример, бившим саветником министра одбране Дагласом Мекгрегоријем који је радио у администрацији бившег америчког председника Доналда Трампа.
Хаубице Гиацинт С у краснолиманском правцу - Sputnik Србија, 1920, 30.08.2023
Специјална операција у Украјини
Пораз неизбежан: У Америци предвиђају Кијеву понављање купјанског сценарија
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала