- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Нови пораз Италије – Летонија се бори за пето место

© AP Photo / Michael ConroyНемачка Летонија Мундобаскет
Немачка Летонија Мундобаскет - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2023
Пратите нас
Кошаркаши Летоније савладали су Италију у разигравању од петог до осмог места на Мундобаскету резултатом 87:82.
Док је за Летонију свако место од петог до осмог успех јер су дебитанти на Светском првенству, Италијани су желели да се докажу после убедљивог пораза од репрезентације Сједињених Америчких Држава.
Добро су почели Италијани, а посебно Датоме који је убацио три тројке и најавио своју одличну партију. После прве деонице Италија је деловала сигурно и водила, али мотивисани Летонци тек су се пробудили.
У другој четвртини Гражулис је узвратио Датомеу са три тројке и убацио је чак 15 поена у тој деоници па је тако Летонија показала зубе Италијанима и убацила им чак 28 поена.
Жагарс је везао две тројке на старту другог полувремена и осигурао предност Летоније, а Италијани нису успели да се врате ни серијом од 9:0. Међутим, други део треће деонице личио је на то да би Италија могла да коначно запрети, што је и био тако све до три секунде пред крај четвртине када је Скеле погодио тројку и поново повећао предност Летоније.
Десет поена предности имала је Летонија на четири минута до краја меча, али уследила је тројка Датомеа која је наговестила да се Италија неће предати до самог краја.
Ипак, меч тројком заврашава Гражулис и доноси дефинитивну победу Летонији. Он је уједно био и најбољи играч са 28 поена и шест скокова, док је код Италијана убедљиво најрасположенији био Датоме са 20 поена.
Ђорди Фернандес - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2023
Мундобаскет 2023
Џокер ривала Србије се не налази на терену: „Кад сам био мали Пешић је освојио Евролигу“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала