- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ о испорукама муниције са осиромашеним уранијумом Кијеву: Лоша вест, сетимо се Југославије

© Sputnik / Наталья СеливерстоваМосковски Кремљ
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2023
Пратите нас
Најава да ће Вашингтон испоручити Кијеву муницију са осиромашеним уранијумом је лоша вест, сматра портпарол руског председника Дмитриј Песков, подсетивши на последице њене употребе у Југославији
"То је лоше. То смо већ видели у новијој историји Европе, ове гранате су активно коришћене против Југославије. Употреба граната је имала веома, веома тужне последице, које су забележиле и међународне организације. Употреба ових граната је резултирала галопирајућим повећањем броја онколошких болесника и других болести. Ове последице се осећају и на наредним генерацијама оних који су на неки начин дошли у контакт са њом или боравили у подручјима где је то оружје коришћено“, рекао је Песков.
Прес-секретар је додао и да је "ово веома лоша вест" и да се може очекивати понављање историје Југославије и на оним украјинским територијама где ће се користити гранате.
„Наравно, сва одговорност ће пасти на руководству Сједињених Држава које је донело такву одлуку. Сви треба да буду свесни тога“, рекао је Песков.
Раније је Пентагон саопштио да ће САД испоручити пројектиле са осиромашеним уранијумом Украјини у оквиру новог пакета војне помоћи од 175 милиона долара.
Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2023
РУСИЈА
Срби знају: Захарова подсетила Вашингтон колико је „безбедан“ осиромашени уранијум
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала