- Sputnik Србија, 1920
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА

Мистериозно „златно јаје“ откривено на дну мора /фото/

CC0 / Pixabay / Морска дубина
Морска дубина - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2023
Пратите нас
Научници који су уз обалу Аљаске пронашли нешто што изгледа попут златног јајета, мисле да су успели да открију о чему се тачно ради.
Овај бизарни предмет, који су научници извадили с морског дна могао би да буде љуска јајета или остаци морског сунђера. Међутим, шта је тачно, мораће да се утврди у лабораторији. Наиме, научници Националне управе за океане и атмосферу описали су га као нежно кожно ткиво.
Међутим, кад су направили ДНК анализу, открили су да се ради о потпуно новој животињи до сад непознатој науци.
Амерички научници детаљно ће проучити узорак и направити додатне генетске анализе како би открили о каквој би се то животињи могло радити. Оно што посебно интригира је чињеница да је предмет пронађен "празан" с рупом на задњој страни, што би могло да сугеририше да је нешто у њему било и из њега изашло.
Међутим, др Луси Вудал склонија је тумачењу да се ради о сунђеру.
Рупа је вероватно само оштећење до којег је дошло временом. Али, могла би да пружи потпуно нови увид у то како живот у дубоком мору преживљава и напредује, истакнула је.
Иначе, златна боја која је привукла пажњу истраживача, заправо је резултат одбљеска светала с подморског возила на даљинско управљање.
Кад је предмет донесен на површину, његова боја је била светло смеђе-жута, преноси портал Зимо.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала