- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Страшна Сабаленка: Од ивице амбиса до финала УС Опена – филмски преокрет!

© AP Photo / John MinchilloАрина Сабаленка
Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2023
Пратите нас
Белоруска тенисерка Арина Сабаленка која ће од наредног понедељка бити прва на ВТА листи, креирала је невероватан преокрет за финале УС Опена, након што је победила Американку Медисон Киз – 0:6, 7:6, 7:6.
Страшан меч у полуфиналу УС Опена женске конкуренције демонстирале су Американка Киз и Белорускиња Арина Сабаленка. Окршај који је трајао чак два и по сата!
Први сет припао је импресивној Американки која није препустили ни гем Белорускињи! За само пола сата успела је да јој чак три пута украде сервис и да слави резултатом 6:0.
Али, Рина Сабаленка не би била то што јесте и ту где јесте, да нема челичне живце и шампионски карактер.
И даље друга играчица планете, која ће од понедељка на трону заменити Пољакињу Игу Швјонтек, успела је да добије други сет после тај-брејка резултатом 7:1.
Четири брејка била су у другом сету, по два на обе стране. Имала је Медисон Киз великих 5:3 и 15:0, али се Сабаленка вратила с ивице амбиса и успела да освоји други сет, после повраћеног брејка, касније и добијеног тај-брејка у ком је Американки препустила само један поен.
У трећем сету уследио је врхунац драме и полуфинале које је достојно највећих финала, а преокрет Сабаленке био је за филмску причу. Медисон Киз успела је да дође до брејка предности у шестом гему и повела је 4:2, али је уследио муњевити рибрејк Сабаленке, касније и потврда за изједначење.
Играло се затим гем за гем, и поново је тај-брејк морао да одлучује победника. У игри нерава, славила је Белорускиња која је искористила четврту меч лопту и славила је резултатом 10:5.
Сабаленку у финалу УС Опена чека нова Американка и миљеница публике, а у питању је Коко Гов која је елиминисала Чехињу Мухову резултатом 6:4, 7:5.
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2023
СПОРТ
Србија навија за два финала у једном дану: Орлови за добро јутро, Новак за лаку ноћ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала