- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Обелодањено: Како је Илон Маск 2022. године спречио Кијев да изведе напад на руску флоту на Криму

© AP Photo / Michel EulerИлон Маск
Илон Маск - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2023
Пратите нас
Амерички предузетник и милијардер Илон Маск фактички је потврдио да је 2022. године спречио Оружане снаге Украјине да нападну руску Црноморску флоту.
Наиме, након што је америчка телевизија „Си-Ен-Ен“ објавила делове из биографије Илона Маска где се, између осталог, наводи да је бизнисмен наложио да се ограничи рад сателитског интернета „Старлинк“ у близни Крима и тако спречио украјински напад на флоту, огласио се и сам Маск.
Коментаришући поменуту ситуацију, он је рекао да није тражио да се било шта деактивира, јер „'Старлинк' није ни био активиран у поменутим регионима“. Како је саопштио, тада је заправо добио хитан захтев да активира „Старлинк“ све до Севастопоља.

„Од државних органа примљен је хитан захтев да се 'Старлинк' активира све до Севастопоља. Очигледно је да је циљ био да се потопи велики део руске флоте која је била усидрена. Да сам пристао на њихов захтев, компанија 'СпејсЕкс' би очигледно постала саучесник у великом ратном чину и ескалацији сукоба", написао је Маск на друштвеној мрежи „Икс“ (раније „Твитер“).

Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2023
РУСИЈА
Медведев: Илон Маск – последњи разуман човек у Америци
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала