- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Налети авиона, маршеви: Генерална проба промоције најмлађих официра Војске Србије /видео, фото/

© Sputnik / Лола ЂорђевићВојска Србије
Војска Србије - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2023
Пратите нас
Генерална проба свечаности поводом промоције најмлађих официра Војске Србије одржана је на платоу испред Дома Народне скупштине у Београду.
Кадети који су завршили школовање на Војној академији, Медицинском факултету и Војномедицинској академији одржали су пробне маршеве, а на проби су учествовали и припадници ваздухопловне јединице који су надлетали авионима и хеликоптерима изнад Народне скупштине.
Генералној проби промоције потпоручника присуствовали су државни секретар у Министарству одбране Миле Јелић, заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Желимир Глишовић, командант Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране генерал-потпуковник Душко Жарковић, ректор Универзитета одбране бригадни генерал проф. др Бобан Ђоровић и начелник Војне академије пуковник ванр. проф. др Срђан Благојевић, који су се уверили да је све спремно за сутрашњу свечаност, саопштило је Министарство одбране.
Сутра ће у прве официрске чинове бити промовисано 175 кадета Војне академије и Медицинског факултета Војномедицинске академије. Војну академију завршава 148 кадета и кадеткиња 143. и 144. класе Војне академије, међу којима је 10 кадета из Оружаних снага Босне и Херцеговине и два кадета из Министарства унутрашњих послова Републике Српске, док Медицински факултет ВМА завршава 27 младића и девојака 9. класе Медицинског факултета ВМА.
Председник Србије Александар Вучић присуствоваће сутра свечаности поводом промоције најмлађих официра Војске Србије која ће почети у 11 часова.
Због свечаности ће доћи и до измена у режиму саобраћаја и затварања појединих улица од 8 до 14 и 30 часова.
За саобраћај ће бити затворене улице Драгослава Јовановића, Таковска од Светогорске до Булевара краља Александра, Трг Николе Пашића, Булевар краља Александра од Београдске до Кнеза Милоша, Кнеза Милоша од Немањине до Булевара краља Александра, Дечанска од Теразијског тунела до Трга Николе Пашића, Ресавска од Крунске до Булевара Краља Александра и Влајковићева од Трга Николе Пашића до Мајке Јевросиме.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала