- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Одговор Кнежевићу из ПЕС: Неискрено, казали сте да понуда није ни постојала, а сад сте је прихватили

© Фото : Уступљено Бобану НововићуМилојко Спајић са представницима ЗБЦГ на данашњем састанку
Милојко Спајић са представницима ЗБЦГ на данашњем састанку - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2023
Пратите нас
Поред свих опструкција 44. влада ће бити састављена и на њеном челу ће бити мандатар Милојко Спајић, рекао је члан Предсједништва Покрета „Европа сад“ Бранко Крвавац.
Крвавац је, говорећи о преговорима у вези са формирањем нове црногорске владе, рекао да је мандатар Милојко Спајић пружио руку коалицији „За будућност Црне Горе“ (ЗБЦГ), иако сарадња са том коалицијом, како је додао, „носи велики ризик у сфери убрзања ЕУ интеграција, имплементације програма „Европа сад 2“ и прилива инвестиција, које би управо дошле из оних земаља, које су их означиле као некредибилне партнере.
„Међутим, они, као и увијек до сада, нису били искрени у својим намјерама и одбили су понуду више пута. Ту исту понуду, за коју су казали да није ни постојала, су напрасно прихватили, након што су закључили да постоји већина за састављање Владе и то од оних партија које су подржале Спајића за мандатара. Чак је и Милан Кнежевић у једној емисији показао поруке у којима је тачно назначено која је била понуда“, наводи Крвавац. Он је тако реаговао на данашњу изјаву Милана Кнежевића, једног од лидера ЗБЦГ, који је рекао да је та коалиција спремна да настави разговоре са мандатаром о формирању нове владе.
„Како да Спајић води Владу са оним политичарима који након осам састанака и понуда кажу да им није ништа нуђено, а јавно је доказано сасвим супротно?“, наводи Крвавац.
На дјелу, како он истиче, видимо причу о наводном прекрајању изборне воље грађана, те како нема Срба у Влади.
„Срби у Црној Гори нису национална мањина, већ конститутивни народ, те је начин на који ЗБЦГ третира то питање понижавајући управо за српску националну заједницу. У Црној Гори живи око 30% Срба, а скоро половина становника говори српским језиком, док је коалиција ЗБЦГ освојила само 14,7% од укупно изашлих бирача. То је егзактан доказ да ЗБЦГ не може да се представља као ексклузивни представник српског политичког бића у Црној Гори. Поготово кад узмемо у обзир да су на предсједничким изборима, захваљујући причи о помирењу, добили у Тузима око хиљаду гласова“, навео је Крвавац.
Он наводи и да у коалицији ЗБЦГ одлично знају да ће у 44. Влади бити и Срби.
„И то у већем броју него икада до сада, али не професионални Срби. Нико нема тапију на српство или црногорство и то је потпуно превазиђена тема“, казао је функционер ПЕС-а.
Такође, како он истиче, не може се говорити о прекрајању изборне воље, уколико се прави Влада са онима које нису никада искључили у предизборној кампањи, а који су и ЗБЦГ прихватљиви.
„Када говоримо о партијама мање бројних народа не могу оне бити ДПС сателити ако сарађују са ПЕС-ом, а бити кредибилан партнер када заједно са њима ЗБЦГ именује своје кадрове по дубинама“, навео је Крвавац.
Милан Кнежевић - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2023
РЕГИОН
Кнежевић: Спремни смо да опет сједнемо за преговарачки сто са Спајићем
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала