- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Рафаел Кореа се враћа на РТ: Теме емисија - државни преврати у Латинској Америци

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаЗапослени у офису канала РТ у Москви
Запослени у офису канала РТ у Москви - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2023
Пратите нас
Бивши председник Еквадора Рафаел Кореа отвара на телевизији РТ на шпанском језику пету сезону свог политичког „ток-шоуа“. Емисије „Разговор са Кореом. Државни пуч“ почеће да се емитују 11. септембра.
Гости ће бити некадашњи латионоамерички лидери који су се суочили с покушајима пуча у својим земљама, као и њихови сарадници и рођаци, жртве насилног преузимања власти.
Први програм циклуса ће бити емитован за 50. годишњицу пуча против лидера Чилеа Салвадора Аљендеа који је погинуо у нападу на председнички дворац. Гост ће бити његов унук Пабло Сепуљведа Аљенде. Он ће говорити о успоменама своје породице на Аљендеа али и о последицама диктатуре Аугуста Пиночеа, које земља и дан данас осећа.

„Драги пријатељи! Срећан сам што се враћам са петом сезоном програма „Разговор са Кореом“ у ток-шоу који смо почели да снимамо 2018. године заједно са телевизијом РТ на шпанском језику и њиховим тимом. Позивам вас да се прикључите новој сезони која ће бити веома интересантна с обзиром на госте који ће учествовати у емисијама“, рекао је Кореа.

У новој сезони емисија ће о превратима у својим земљама говорити председник Венецуеле Николас Мадуро, бивша председница Аргентине Кристина Фернандес де Киршнер, бивши председник Боливије Ево Моралес, бивши председник Хондураса Мануел Селаја и други званичници. Осим тога, Кореа ће говорити и о покушају државног пуча против њега 2010. године.
Премијера „Разговора са Кореом“ је била 1. марта 2018. године на РТ. Међу гостима бившег председника Еквадора су били многи светски лидери међу којима и Махмуд Ахмадинежад, Дилма Русеф, Лула да Силва, Алберто Фернандез, Карлес Пучдемон и други.
Рафаел Кореа је бивши председник Еквадора (2007—2017. године), он је доктор економских наука, оснивач политичког покрета „Алијанса ПАИС“ који је настао на идеологији социјализма XXI века. Аутор је многих научних чланака, као и низа књига које су посвећене економским проблемима савременог света.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала