- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Референдуми у новим руским регионима према међународном праву иако Запад тврди супротно

© Sputnik / Дмитрий Астахов / Уђи у базу фотографијаЗаседање Савета безбедности УН
Заседање Савета безбедности УН - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2023
Пратите нас
Референдуми у ЛНР, ДНР, Запорошкој и Херсонској области су одржани у потпуности у складу са нормама међународног права, изјавио је на седници Савета безбедности УН стални представник Русије при УН Василиј Небензја.
„Референдуми су одржани у потпуности у складу са нормама и принципима међународног права, без обзира на то што наши западни противници покушавају да докажу супротно“, рекао је он.
У Савету безбедности УН је одржана седница коју су иницирале САД и Албанија а у вези са референдумом који је одржан пре годину дана у новим руским регионима. САД, Француска, Британија, Албанија, Јапан и други савезници Вашингтона поново су изјавили да не признају референдуме у ДНР-у, ЛНР-у, Херсонској и Запорошкој области.
Небензја је подсетио представнике држава-чланица Савета безбедности, који критикују и не признају референдуме на Криму, ДНР-у, ЛНР-у, Запорошкој и Херсонској области на то како су они без икаквог плебисцита признали независност Косова.

"Знамо да када су у питању западни интереси, наши бивши западни партнери уопште не узимају у обзир ситнице као што су референдуми и избори, па чак и мишљење обичних грађана. Тако је, између осталог, било и на Косову, где је уместо слободне воље проглашена независност“, рекао је Небензја.

Руски амбасадор је истакао да су тада те исте земље које сада жестоко критикују руске референдуме тврдиле да Косово има право да изађе из састава српске државе због опасности од озбиљног кршења косовских Албанаца при чему реално у том тренутку никакве опасности није било.
Према његовим речима, за разлику од ситуације са Косовом, права и животи људи у Донбасу, Херсонској и Запорошкој области су били угрожени, угрожени од акција оног истог криминалног режима који од 2014. године гранатира мирне четврти градова у Донбасу и који је, уз затварање очију САД и њених савезника, објавио рат свему што је руско и активно успоставља неонацистичку идеологију у Украјини.
Стални представник Русије у УН Василиј Небензја - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2023
РУСИЈА
Руски дипломата: Савет безбедности УН претворио се у платформу за дезинформисање о Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала