- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Селектор Канаде после пораза: Није Србија победила, већ смо ми изгубили

© Фото : ФИБАСрбија Канада
Србија Канада - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2023
Пратите нас
Репрезентација Србије пласирала се у финале Светског првенства после победе над Канадом, а селектор пораженог тима Ђорди Фернандес дао је занимљиву изјаву. Истиче да Србија није победила, већ је његов тим изгубио.
Истина, у истој тој реченици је истакао да има поштовање према Србији, али за пораз најпре криви своје играче.
Похвалио је Фернандес и много искуснијег тренера Светислава Пешића.
„Он је сјајан тренер, спремио је момке. Шта год да је Србија урадила, уз дужно поштовање, нисмо никога чували у одбрани и зато смо изгубили. У нападу смо убацили 86 поена, али у одбрани ништа нисмо радили како треба, нисмо се трудили, пуштали смо превише ничијих лопти да буду њихове... Не ради се овде о њима, већ о нама који смо одиграли лоше“, рекао је Фернандес.
Сада селектор Канаде нема друге него да се окрене борби за бронзу.
„Њихов програм, земља, тренер, играчи... Играли су сјајну утакмицу. Ми смо играли солидно, али не довољно добро. Није било лоше у нападу, али у одбрани смо много грешили. Нисмо много тога радили добро, нисмо се спремили за ову утакмицу на прави начин. Идемо у следећу утакмицу, и следећа је за медаљу. Знам да је ово емотивни тренутак, али знам да ће моји момци успети да се уздигну“, поручио је Фернандес.
Канађани иду у меч за бронзу, Србија у меч за финале.
Србија и Канада - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2023
Мундобаскет 2023
Богдан: Дајте Америку да се измеримо!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала