- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Акција „Боље цене“: Позиву Министарства да се одрекну дела зараде одазвали се сви највећи трговци

CC0 / Pixabay / Маркет
Маркет - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2023
Пратите нас
Потрошачи широм Србије од среде на полицама већине продавница могу да пронађу јефтиније производе.
Министарство трговине договорило се јуче са представницима највећих трговинских ланаца и произвођачима да се одрекну дела зараде на по један из 20 категорија производа. У акцији "Боље цене" сваки малопродавац има могућност да у складу са правилима конкуренције одабере који производи унутар категорије ће бити на акцији и по којој цени.
Како кажу у Министарству трговине, сваки продавац сам одређује цене у складу са законом, те самим тим и колико ће бити умањење цене у односу на редовне. Малопродавци у сарадњи са својом добављачима сами дефинишу који производи ће бити по "бољој цени", преносе Новости.
Најрепрезентативније производе јуче је представио и председник Вучић. Он је током обраћања изнео и снижену потрошачку корпу. Сви артикли су били из једног домаћег ланца, па су то и будуће цене баш у његовим трговинама.
„Министра трговине Момировића сам молио да заједничким напорима са произвођачима и трговцима покушамо да урадимо одређене ствари и захвалан сам свима и произвођачима и трговцима и министарству. Реч је о великом појефтињењу цена основних производа“, рекао је Вучић.
Позиву Министарства трговине одазвали су се највећи ланци - "Делез", "Меркатор С", ДТЛ, "Лидл", "Универекспорт", ДИС, "Метро", "Арома", "Аман", "Гомекс". Оне заједно имају више од 80 одсто тржишног учешћа.
„Заједничким напорима смо успели да за 20 изузетно важних производа, које користе практично сва домаћинства у нашој земљи, омогућимо цене које ће бити значајно снижене“, истакао је Момировић и додао да је овде реч о компанијама које су инвестирале више стотина милиона евра у нашу земљу и које запошљавају десетине хиљада људи у Србији. Ове компаније никада нису касниле у измиривању својих обавеза.
Председник Србије Александар Вучић са корпом производа којима ће бити снижене трговачке марже - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2023
ЕКОНОМИЈА
Ниже цене за 20 основних производа: Шта је снижено и колико ће коштати
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала