- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Дебакл уместо спектакла – 35 поена разлике у дербију Балтика!

© Фото : ФИБАДавис Бертанс
Давис Бертанс - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2023
Пратите нас
Кошаркашка репрезентација Летоније је декласирала Литванију у мечу за пето место на Мундобаскету, резултатом 98:63.
Историјски први дерби Балтика на највећим кошаркашким смотрама је у потпуности припао Летонцима који су убедљиво савладали комшије, некада велику кошаркашку силу и екипу која је на актуелном Мундобаскету успела да победи Америку.
Од почетка утакмице је виђено да Летонија има далеко више елана, Литванија није деловала заинтересовано и једино вођство је имала на старту дуела, од 2:0.
Уследила је серија Летоније, тројке су врхунски функционисале, брзо је разлика постала двоцифрена, али је Литванија до краја прве деонице успела да се врати на 28:20.
Летонија је наставила даље у истом ритму, Литванија је смањила на шест поена заостатка, а на полувремену Летонија је водила са 49:38.
Утакмица је преломљена у трећој деоници, Летонци су бриљирали и у последњи квартал су ушли са вишком од 30 поена, а разлика се до краја утакмице само повећавала.
Најбољи у летонском тиму био је Артур Куруц са 20 поена, Роланд Смит је додао 17, а на другој страни су бољи од осталих били Рокас Јокубаитис са 16, односно Јонас Валанчијунас са 15 поена и осам скокова.
Треба напоменути, плејмејкер Летоније Артур Жагар имао је 17 асистенција.
Летонија је заузела пету позицију на Мундобаскету, Литванија шесту, а претходно је Словенија савладала Италију у дуелу за седмо место.
Словенија Италија Мундобаскет - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2023
Мундобаскет 2023
Словенци после драме победили Италију: Снови остали недосањани – Лука и екипа су седми на свету
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала