- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Алкарас игра одлично, али губи – Ђоковић зна зашто: „Тако је то када играш са Данилом“

© Sputnik / Лола ЂорђевићНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, бираним речима је говорио о Данилу Медведеву, свом пријатељу, али и ривалу са којим ће одмерити снаге у финалу УС Опена.
Ђоковић и Медведев ће се поново састати у финалу америчког Гренд слем турнира, а претходно су за титулу у Њујорку играли 2021. године.
У тренутку Ђоковићеве конференције за медије, након победе над Беном Шелтоном и проласка у финале, друго полуфинале било је у току, а један од новинара констатовао је да Карлос Алкарас игра одлично, али и да је изгубио први сет.
„Тако је то када играш са Данилом“, насмејао се Новак.
Српски тенисер је потом говорио о Русу.
„Медведев је играч који је можда мало запостављен ове године због мојих мечева са Алкарасом. Данил је освојио прегршт турнира и играо је на изузетно високом нивоу, освојио је мастерс на шљаци. То ни сам није очекивао, толико напредује, а човек је специјалиста за бетон. Познајем његову игру јако добро, тренирали смо и овде пре турнира, победио ме је пре две године, знам како воли да игра на овој подлози, он је један од најконстантнијих играча овде у последњих пет година. Играо је финале 2019, 2020. полуфинале, па је освојио 2021, стално је ту у у завршници турнира, очигледно да му нешто јако одговара овде“.
Као основну снагу Медведева Ђоковић издваја контролу ритма.
„Медведев као оружје има изузетно прецизан и јак сервис, брз и јак у покрету, на своје сервис гемове воли да игра брзо и да форсира играча, да стално буде у ритму. Брзо све пролази, битно је ако да поставим свој темпо, знам шта ми је чинити“.
Ђоковић води са 9-5 у међусобном скору са Медведевом, а велико финале је на програму у недељу од 22 часа по средњоевропском времену.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала