- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Од бокса до телефонске слушалице – шта је српски инат?

© AP Photo / Charles KrupaНовак Ђоковић Бен Шелтон УС Опен
Новак Ђоковић Бен Шелтон УС Опен - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић „спустио је слушалицу“ Бену Шелтону и тако му украо прославу, а мало раније још један Србин „украо“ је прославу противнику. Никола Јовић имитирао је Дилона Брукса, Канађанина, који је боксовао испред свлачионице и указивао на то да ће бити груб против Србије. Новак је у финалу, Орлови су у финалу, закључак је јасан, не изазивајте их.
Када је искључен са меча проти Словеније, Дилон Брукс, канадски кошаркаш, ставио је боксерске рукавице и кренуо да се боксује са ваздухом испред свлачионице.
Брукс је желео да пошаље поруку да неће мењати свој стил игре који се заснива на томе да провоцира, нервира и буде груб према противнику. Најавио је да ће на исти начин играти и против Србије, а та изјава није промакла Орловима, поготово не најмлађем Николи Јовићу.
Талентовани српски кошаркаш видео је Бруксов снимак пре полуфинала, да би после победе над Канадом он упутио њему поруку.
Овога пута Никола је ушао у улогу боксера и имитирао је Брукса са широким осмехом на лицу, јер је Србија зауставила „прљавог играча“ и показала да може да игра са било ким, колико год противник био агресиван.
Неколико сати касније, на другој крају света у Њујорку, Новак Ђоковић играо је полуфинале УС Опена против Американца који је током целог турнира „телефонирао“.
Наиме, млади Бен Шелтон је после сваке победе имитирао телефонску слушалицу, а то је урадио и пред полуфинални сусрет са Новаком. Није баш Шелтон показао ни велико поштовање према Новаку када је давао изјаву пред тај меч.
Са пуно самопоуздања рекао је да ће пореметити Новака, али до тога је био миљама далеко. Српски ас је фуриозно савладао младог Американца, а онда чисто да би му показао да не сме баш толико да се опушта, када је победио спустио је слушалицу.
Некима се није допало што искусни Ђоковић имитира 16 година млађег Американца, али сигурно се ни Новаку није допала Бенова неозбиљност мада је учтиво објаснио зашто га је имитирао.
„Свидела ми се Бенова прослава, зато сам га имитирао“, рекао је Новак после меча.
Један је боксовао, други спустио слушалицу, обојица су победили. Новак је српске спортисте научио важној лекцији. Током свих година у којима је био потцењен против Роџера Федерара и Рафаела Надала српски ас је постепено постајао њихов најтежи противник, а онда их је на крају надмашио.
Са српским спортистима никада нема шале и нема потцењивања. Рекација младог Јовића можда је била исхитрена, али ко би могао да му замери?
Брукс је био агресиван против Србије, али није могао да буде толико агресиван колико су срце оставили на паркету Орлови у тој утакмици. Постојао или не, петак је био дан у ком се српски инат показао у најлепшем облику.
Србија и Канада - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2023
Мундобаскет 2023
Српски ненајављени ратници
Србија и Канада - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2023
Мундобаскет 2023
Новакова порука за Орлове: „Да у недељу буде два од два за Србију“
Србија и Канада - Sputnik Србија, 1920, 08.09.2023
Мундобаскет 2023
Спектакуларно славље Орлова у аутобусу – певали и Пешићу /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала