- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Сабаленка није успела да „освоји“ Америку: „Да се никада не понови!“

© AP Photo / John MinchilloКоко Гоф и Арина Сабаленка
Коко Гоф и Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2023
Пратите нас
Арина Сабаленка, белоруска тенисерка, није успела да освоји УС Опен пошто је у финалу поражена од младе американке Коко Гоф са 2:6, 6:3, 6:2.
Шампионка Синсинатија и Вашингтона није изненадила што је стигла до трофеја у Њујорку, али јесте дефинитивно и раритет да једна тинејџерка освоји УС Опен.
Пре ње Американке тинејџерке које су биле најбоље на „Флешинг медоусу“ су биле Серена Вилијамс, Трејси Остин и Крис Еверт.
Није почео баш меч најсрећније за Гоф јер је Сабаленка била изузетно мотивисана. Играла је нападачки и за нешто мање од 40 минута је било 6:2. И у другом сету је имала брејк прилике, али како их није искористила Кори Гоф је почела да се диже. Направила је брек за 3:1 и ту предност је искусно задржала.
У трећем сету се игра Сабаленке већ распала јер је одмах испустила два брејка, а чак и када је пробала да се врати остваривши један брејк, веома брзо је све пропало јер је и трећи пут у сету изгубила свој сервис.
Гоф ће сада бити трећа тенисерка света, а на треће место долази са шесте позиције прескочивши Пегулу и Рибакину. Арина Сабаленка је искористила лоше издање Иге Швјонтек и улазак у финале јој је довољан да постане прва на WТА листи, по први пут у каријери.
„Био је то класичан двобој мене са самом собом. Није ми први пут и то је веома лоше јер не успевам да решим такве ситуације. Радићу напорно да ми се ово више никада не понови”, рекла је Сабаленка.
Није било лако играти против препуног стадиона.
“Очекивала сам тако нешто али се нисам осећала као да сам играла против свих. Знала сам да ће добити велику подршку, игра финале грен слема, има само 19 година… Понекад таква подршка смета баш тим играчима, али осетила сам да се Коко из поена у поен осећа све боље на терену. Осим што се невероватно добро креће, феноменално се брани, боље од икога. Стално сам морала да играм лопту више, неке кључне поене сам изгубила у другом сету“.
Још једном се осврнула на своје пропусте.
“Понекад сам превише емотивна на терену, правим потпуно непотребне грешке. Превише их је било у другом делу, тада сам јој помогла да поверује да може да победи“
И поред пораза, Арина има разлога да оде срећна из Њујорка. Сутра ће дебитовати на првом месту светске листе.
“То је разлог зашто нисам толико депримирана. Сигурно ћу вечерас отићи на пиће да то прославим. Јесмо спортисти, али понекад попијемо. Много сам поносна на себе, бити број 1 је огроман корак напред. Сада ми је циљ да то останем, не желим да досегнем врх и онда паднем на другу позицију“, закључила је Сабаленка.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала