- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Капитен Богдановић у идеалном тиму Мундобаскета

© Фото : ФИБАБогдан Богдановић
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2023
Пратите нас
Српски кошаркаш Богдан Богдановић изабран је у идеалан тим Светског првенства, које је данас завршено у Манили.
Поред Богдановића у идеалном тиму Мундобаскета налазе се још Немац Денис Шрудер, који је проглашен и за најкориснијег играча на светском шампионату (МВП), Американац Ентони Едвардс, Словенац Лука Дончић и Канађанин Шеј Гилџес-Александер.
Немачка је у финалу СП победила Србију 83:77. Бронза је припала Канади, која је после продужетка надиграла селекцију САД-а 127:118.
Светско првенство је одржано у Јапану, Индонезији и на Филипинима. Наредни Мундобаскет биће одигран 2027. у Катару.
Богдановић је после пораза истакао жаљење због злата.
„Са спортске стране ми је сте криво. Направили смо велики корак самим пласманом, на крају смо били један шут од злате, али то је кошарка. Некада лопта уђе, некада не. Искрено, били су бољи од нас. Нама је фаило мало искуства. Мало свега, али ето. "Стварно сам поносан на ове момке. Увек смо били ту једни за друге. Нисмо губили веру и наду. Имали смо тешке моменте. Стварно свака част свима“.
Наставио је у истом тону.
„Надам се да можемо да градимо нешто на овоме. Као што рекох стварно сам поносан на све, једна од најбољих група играча са којима сам сарађивао. Драго ми је што сам део свега овога. Тек ће се видети колики је ово успех. Ипак треба да будемо пресрећни, јесте турнир завршен поразом, али смо направили велики успех“.
Никола Јовић - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2023
Мундобаскет 2023
Да ли је Србија претплаћена на сребро?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала