- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Власник агенције из Србије: 15 путника после судара задржано на лечењу у Солуну

© Depositphotos.com / jomahepu@gmail.comГрчка полиција
Грчка полиција - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2023
Пратите нас
Власник туристичке агенције из Ниша „Скај енд Сан“ Бојан Милосављевић изјавио је да је 15 путника из аутобуса те агенције који је јутрос имао удес на ауто-путу Атина-Солун, близу граничног прелаза Евзони задржано на лечењу у Солуну, док је један на сопствену одговорност одлучио да са представником агенције напусти болницу.
Милосављевић је рекао да се део путника који су желели да наставе летовање упутио аутобусом ка Ставросу, где је и иначе било планирани летовање.
„У болници у Солуну задржано је 15 путника, неки су отпуштени њих седморо, осморо. Задржани су путници који имају преломе и они којима су потребне даље анализе. За сада нема теже повређених или угрожених, колико имам информације. Један путник је одлучио да из Солуна крене са представницом из болнице до Килкиса где се налази највећи број путника“, рекао је он за Танјуг.
Милосављевић је раније рекао да је цела група путника отишла у Килкис и да су неки тамо пребачени из болнице у Поликастру да би били на истом месту и ближе и да су били на прегледима.
„Добро су, лакше су повреде у питању код нешто више од 40 људи. Сувласник агенције је са њима. Чекају да буду смештени на одредиште, као и путници који су у Солуну или да се врате кући. Како ко жели“, рекао је он.
Истакао је да су старији путници имали преломе, али да су за сада добро.
Он је додао да је јутрос упућен један двоспратни аутобус за Грчку, да буде на располагање путницима, као и да је ангажован и један грчки аутобус за даље збрињавање и трансфер. Најбитније је да је већина лакше повређена и додао да је био у контакту са једном путницом у Солуну.
Колеге из других агенција су се такође ставиле на располагање, додао је Милосављевић. Он је рекао да не може да потврди информацију да ли је било повређене деце, како су раније писали медији.
Истакао је да је судар био страшан, према фотографијама које је добио, и да је до несреће према незваничним информацијама које је добио, дошло јер је аутомобил прешао у супротну траку где се налазио аутобус.
„Виде се трагови кочења у левој траци. По свему судећи, прешао је у супротну страну. Возач (аутобуса) је успео некако да задржи на путу возило. Срећом се није у брзини преврнуо. Окренуо се у јарак и није био у пуној брзини, иначе би била страшна трагедија“, додао је он.
Милосављевић је додао да су у сталној комуникацији са Министарством туризма, конзулатом у Грчкој, са колегама и са породицама. У удесу су погинуле четири особе из аутомобила, а повређене су 53 особе.
Возила Хитне помоћи на ауто-путу - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2023
СРБИЈА
Судар српског аутобуса и два аутомобила у Грчкој: Четири особе погинуле, 53 повређене
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала