Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Канцеларија за КиМ: Мотив напада у Грачаници - етничка нетрпељивост

© AP Photo / Marjan VuceticКосовска полиција
Косовска полиција - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2023
Пратите нас
Канцеларија за Косово и Метохију најоштрије осуђује мучки напад на српског младића С. П. (20) из Грачанице до ког је дошло синоћ на путу између Добротина и Доње Гуштерице.
"Сведочење С. П. да су га тројица Албанаца напала и задала му више удараца и то када је паркирао аутомобил српских регистарских ознака “КГ” указује да је мотив напада етничка нетрпељивост и да је С. П. мета постао управо зато што је Србин", саопштила је Канцеларија за КиМ.
У саопштењу се наводи да су са нападнутим младићем у контакту наши представници канцеларије на терену и да је а овај напад улио додатну забринутост и неспокојство у српску заједницу на централном Косову и Метохији која је готово свакодневно изложена бројним провокацијама.
"Позивамо надлежне да открију починиоце овог недела и адекватно их санкционишу, а међународне представнике да осуде овај злочин из мржње и етничке нетрпељивости. Ово је још једно сведочанство да антисрпска, запаљива реторика из Приштине доводи до учесталих напада на српски народ на Косову и Метохији и распирује међуетничку мржњу и нетрпељивост, насупрот настојањима Београда да градимо миран суживот на овим просторима", наведено је у саопштењу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала