- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Немачки грађевински сектор пред потпуним колапсом

CC0 / Pixabay / Радници
Радници - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2023
Пратите нас
Немачки грађевински сектор суочава се с колапсом јер пресушује финансирање нових пројеката, упозорио је челник немачког удружења привредника(ЗДХ).
„У грађевинском сектору великом брзином идемо према зиду, а влада једноставно није у стању да притисне кочницу“, изјавио је Јорг Дитрих, шеф ЗДХ, недељном издању „Билда“.
„Грађевински сектор са својих 2,33 милиона радника кључан је за занате и овом сектору прети потпуни колапс“, рекао је Дитрих.
Разрађивали су се пројекти који су годинама договорени и финансирани, док је финансирање будућих пројеката пропало, рекао је он и додао:
„Ако влада не предузме мере да се томе супротстави, доћи ће до пада капацитета“.
Док је владајућа коалиција говорила о дерегулацији, није радила ништа, рекао је он.
„Прописи остају једнако сложени, а договорени програми субвенција само су кап у мору“, закључио је Дитрих, пренео је Сеебиз.
Високе цене и повећане каматне стопе погодиле су тражњу у том сектору, а посебно су погођене некретнине. Министарка грађевинарства Клара Гејвиц предложила је фискалне мере за подстицање станоградње.
Дитрих је пре месец дана издао слично упозорење и позвао на план деловања. Треба окупити све играче, укључујући кредиторе, стамбени сектор, грађевински сектор, привреднаудружења и надлежна министарства, рекао је он.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала