- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак: Ратови, препреке – ово нисам могао ни да сањам!

© AP Photo / Frank Franklin IIНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер свих времена, после освајања УС Опена захвалио се својим људима који су му помогли на путу да још једном испише историју и подсетио на трновит пут који је прошао.
Ђоковић је победом над Данилом Медведевом са 6:3, 7:6 (7-5), 6:3 освојио четврти УС опен и укупно 24. Гренд слем титулу.
„Не знам где да почнем, ово ми значи – све. Понављам се, али морам да кажем да живим свој сан из детињства, да се такмичим на највишем нивоу у спорту који је дао мени и мојој породици много. Прошли смо много, два рата деведесетих, моји родитељи су се жртвовали много, волим вас. Подржали су ме да се бавим веома скупим спортом који није био доступан, али заљубио сам се у тенис, иако га нико није играо у мојој породици. Вера мојих родитеља свих ових година, моје жене и деце, мог тима – ово је ваш трофеј колико је и мој, волим вас“, рекао је Ђоковић.
У даху је наставио...
„Посебно је исписати историју овог спорта, у сваком значењу те речи. Тешко је описати речима. Када сам имао седам-осам година, размишљао сам и желео да освојим Вимблдон и да будем број један. После сам почео да сањам нове снове, али нисам ни мислио да је могуће да ћу бити овде и причати о 24. Гренд слему. Осетио сам да имам шансу за историју последњих година и зашто да је не приграбим кад се указала?“
Потом се обратио и Медведеву, који је претходно рекао много лепих речи на рачун Новака.
„Честитке Данилу на сјајном турниру и честитке на годишњици твојој жени. Данил је невероватно фин према мени и мом тиму, као и његов тим. Лепо је видети еволуцију твог односа са тренером (Жилом Серваром), нема сумње да ћеш освојити још слемова. Имаш најаутентичнију личност, немој да се промениш никад – ни твоје изјаве, ни твоје прославе“, закључио је Новак.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2023
СПОРТ
Сузе и загрљај: Новак прво са ћеркицом прославио рекордну титулу /фото, видео/
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2023
СПОРТ
Ђоковић победио Медведева и поново освојио Америку – за нови рекорд и 24. Гренд слем титулу!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала