- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Познато кад стижу сребрни кошаркаши – посебно место за Боришу

© Фото : ФИБАБориша Симанић Србија
Бориша Симанић Србија - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2023
Пратите нас
Кошаркашка репрезентација Србије која је освојила сребрну медаљу на Мундобаскету, кренула је из Маниле чартер летом ка Београду и долазак се очекује између 22 и 23 часа. У авиону се налази и повређени Бориша Симанић ком су због незгодног ударца морали да одстране бубрег.
Авион Ер Србије „Михајло Пупин“ који је у недељу слетео на Филипине, кренуо је у понедељак у преподневним сатима назад за Београд.
Био је то први директни лет из Београда за Манилу који је трајао 12 сати, а исто се очекује и за повратак.
Србија је пала у финалу Мундобаскета пред Немцима у драматичној завршници. Борили су се изабраници Светислава Пешића, који су били унапред отписани пред почетак турнира, што потврђује и девето место када су у питању били фаворити за освајање медаље.
Ипак, Богдан Богдановић, Алекса Аврамовић, Никола Јовић, Дејан Давидовац, Огњен Добрић, Никола Милутинов, Душан Ристић, Вања Маринковић, Филип Петрушев, Стефан Јовић, Марко Гудурић, Бориша Симанић, оставили су последњи атом снаге на паркету и успели су да обрадују нацију сребрном.
Посебно радује што се у авиону за Београд нашао и оперисани Бориша Симанић, и за њега је обезбеђен посебан простор у авиону како би поднео дуг лет, само седам дана после операције.
„У задњем делу авиона направљен је кревет у коме ће бити Симанић. Око њега ће бити медицинска екипа, анестезиолог и анестетичар из Драгише Мишовић. Они су стигли прексиноћ. Физиотерапеут и ја ћемо бити уз њега. Нормално, ту су мајка и девојка. Молимо само за пажњу и приватност. Он је пре седам дана оперисан, све је то још свеже. ОН је овако добро, али може лако да се умори, зато молим за део приватности“, изјавио је доктор репрезентације Драган Радовановић за српске медије.
Никола Милутинов - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2023
Мундобаскет 2023
„Нико осим нас у екипи није веровао“
 Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2023
СПОРТ
Партизан „сломио“ ЦСКА за трофеј под отвореним небом – Звезда „окренула“ Асвел
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала