- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Донација Телекома Србија школама на Косову и Метохији

© Sputnik / Теодор АнастасијевићГенерални директор "Телеком Србија" Владимир Лучић у посети основним школама на КиМ
Генерални директор Телеком Србија Владимир Лучић у посети основним школама на КиМ  - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2023
Пратите нас
Генерални директор "Телекомa Србија" Владимир Лучић обишао је данас основне школе у Северној Митровици, Звечану и Зубином Потоку и заједно са представницима Канцеларије за Косово и Метохију уручио поклоне намењене ученицима и наставном особљу.
Према речима Лучића, идеја је потекла од председника Србије Александра Вучића, а у акцију су се укључили и Канцеларија за Косово и Метохију и "Телеком Србија", као највећа компанија на овим просторима.
"Велика је част што ћемо у ова два дана обићи десет школа и донирати паметне табле за сваку од ових школа и спортску опрему. У оквиру ове акције ће се на територији целе Србије донирати 180 паметних табли, од тог броја десет за школе на Косову и Метохији. Ми као највећа компанија са 250 запослених на Косову и Метохији водимо сада битку у којој ћемо, сигуран сам, победити. Мислим да ћемо уз помоћ свега што смо до сада радили и борили се за неких петнаестак дана прогласити победу на том пољу", казао је Лучић.
Како је додао, ово је само почетак помоћи Телекома школама, јер им је циљ да прво помогну ђацима у основним школама на Косову да што лакше стекну иновативна знања и да у будућности што пре пронађу свој посао и да су интерактивне табле ту да помогну образовању и едукацији.
Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Светлана Миладинов је упутила велику захвалницу председнику Александру Вучићу, јер је, како је додала, испунио обећање да ће школе на Косову добити интерактивне табле и поручила да ће Канцеларија за КиМ увек бити уз народ на Косову не само у области образовања.
"Надам се да ће ова интерактивна табла помоћи у процесу наставе у школама и да ће преношење знања бити лакше. Ова интерактивна табла не омогућује само то, већ ће преко ових табла деца бити у видео везама са другим ђацима и другим школама у централној Србији. Хвала председнику Александру Вучићу на овом поклону јер знам сигурно да ће деца са простора АП КиМ знати да цене оно што је он урадио. Он своја обећања увек испуни тако да је и ово обећање које је дао првог септембра он и испунио", рекла је Миладинов.
Начелник Школске управе за Косово и Метохију Иван Запорожац захвалио је на поклонима и донацији за основце.
"Наше школе иду у корак с временом апсолутно поштују сваку иницијативу Министарства просвете и Владе Републике Србије везану за модернизацију и осавремењавање школа. Ова донација ће нам много значити. Школе ће ићи у корак са временом, напредовати и наши ђаци ће учити савремене методе рада, на савремени начин ће наставници моћи да пренесу знање ученицима. А што не речи, није фраза, улагање у образовање је улагање у опстанак и останак нашег народа што наша влада на челу са Александром Вучићем несебично то и чини", закључио је Запорожац.
За сутра је планирана посета и школама на југу Косова и Метохије, којима ће такође бити уручене паметне табле и спортски реквизити.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала