- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Хрватски пензионери запретили бојкотом трговинских ланаца, Влада најавила пад цена 1300 намирница

© AP Photo / Miguel VillagranШопинг
Шопинг - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2023
Пратите нас
У хрватском Министарству привреде одржани су одвојени састанци министра Давора Филиповића са представницима великих трговинских ланаца - од Конзума, преко Лидла до Кауфленда, да за око 1.300 намирница врате цене које су важиле до 31. децембра прошле године.
Позиву министра Филиповића су се одазвали представници свих 10 трговачких ланаца, а након састанака министар је новинарима рекао да су начелно сви подржали предлог о смањењу цена.
"Разговори иду у смеру да дође до смањења цена и то већег броја производа, начелно су сви трговци подржали овај предлог", рекао је Филиповић и истакао да је идеја да се укупна вредност потрошачке корпе производа врати на ниво од 31. децембра прошле године.
Додао је да сви трговци нису исти и да ће све бити урађено у оквирима могућег.
"Сви су показали разумевање да треба ставити цене под контролу", рекао је министар.
Поента је, истакао је, да се изађе у сусрет грађанима, да се започне са снижавањем цена. Сматра да неки трговци са нижим ценама могу да стартују већ од петка, преноси Танјуг.
"Трговци морају одрадити неке интерне калкулације, сутра ћете имати прецизније информације", казао је Филиповић и истакао да нико није рекао да није спреман за ову акцију.
Грађани Хрватске незадовољни су растом цена хране и хигијенских потрепштина, чије цене расту и више од раста плата и пензија.
Најнезадовољнији су пензионери који су пре неколико недеља најавили бојкот великих трговинских ланаца.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала