- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Командант авиона исправно одлучио да принудно слети на поље; Пилоти хероји биће награђени /фото/

© Пресс-служба МЧС РФ / Уђи у базу фотографијаПутнички авион који је принудно слетео у Новосибирској области
Путнички авион који је принудно слетео у Новосибирској области - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2023
Пратите нас
Командант авиона компаније „Уралске авио-линије“, који је летео из Сочија у Омск и принудно слетео у близини Новосибирска, донео је основану одлуку да слети на резервни аеродром, изјавио је новинарима генерални директор авиокомпаније Сергеј Скуратов.

„Командант је сматрао да је неопходно отићи на алтернативни аеродром у Новосибирску, из разлога што је у Омску писта дугачка 2,5 километра, у Новосибирску ─ три километра. Приликом квара ‘зеленог’ хидрауличног система, примећују се нека одступања у раду кочионих клапни и закрилаца, па се раздаљина слетања може повећати“, објаснио је генерални директор.

Скуратов је додао да је главни пилот авиона тако одлучио и он је сагласан са њим, јер је пилот у авиону, а он на земљи.
Према његовим речима, посада летелице биће скинута са летова до окончања истраге.
Он је додао да ће уклањање авиона са места слетања трајати најмање месец дана, а након ремонта авион ће поново летети.

Одувек маштао да буде пилот

Прес служба компаније „Уралске авио-линије“ саопштила је да командант авиона Airbus A320, Сергеј Владимирович Белов потиче из породице пилота.
„Сергеј ће 28. септембра напунити 33. године. Рођен је у Тбилисију 1990. године и од раног детињства је маштао да постане пилот, као његови отац и деда“, наводи се у саопштењу.
Други пилот Едуард Семјонов потиче из радничке породице и ради на тој позицији у компанији већ 10 година.

Велика захвалност посади за испуњени задатак

Путник са лета Сочи-Омск Иља Тројан испричао је за Спутњик да је пре принудног слетања на поље осетио „снажан притисак“, након чега су сви одмах изведени из авиона и одведени на безбедну удаљеност, а посада је „извршила свој задатак“.
Он је нагласио да је пре ванредног приземљења посада објаснила путницима шта да раде у том случају.

„Током принудног слетања нема повређених, то је главни задатак пилота и они су тај задатак испунили, хвала им велико“, истакао је путник.

ИК: Још рано за закључке

Први заменик руководиоца Источне међурегионалне истражне управе за саобраћај Истражног комитета Русије Владимир Ануфријев изјавио је да је још рано говорити о узроцима принудног слетања авиона.
„У току је примарно прикупљање информација, испитивање људи: очевидаца, пилота, командира авиона, прегледамо технику, количину горива. Рано је за било какве закључке“, нагласио је Ануфријев.

Пилоти-хероји биће награђени

Изабрани губернатор Омске области Виталиј Хоценко изјавио је за руске медије да ће уручити регионална признања пилотима који су успешно приземљили авион.
„Чланови посаде су хероји. То што су летелицу приземљили на поље и, према прелиминарним информацијама, сви су живи и здрави, та посада – они су хероји. Обавезно ћемо им уручити награде“, рекао је Хоценко.
Раније данас, авион „Уралске авио-линије“ Airbus A320 са 167 путника, укључујући и посаду и 23. деце, који је летео на релацији Сочи-Омск, успешно је принудно слетео на поље у близини Убинског региона Новосибирске области (180 километара од Новосибирска).
Чудо у тајги: Како су пилоти АН-28 код Томска извели немогуће - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2021
Чудо у тајги: Како су пилоти АН-28 код Томска извели немогуће
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала