- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Немачка позива партнере да „отворе одбрамбени кишобран“ изнад Украјине

© AP Photo / Efrem LukatskyУкраинский военный с передвижной системой ПВО
Украинский военный с передвижной системой ПВО  - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2023
Пратите нас
Изнад украјинске инфраструктуре до зиме треба формирати одбрамбени „кишобран“ од система ПВО, изјавила је министарка спољних послова Немачке Аналена Бербок у интервјуу за лист „ФАЗ“.

„Моја посета трафостаници код Кијева још једном је показала да је неопходно да се уочи хладне сезоне заштите енергетски, топлотни и системи за водоснабдевање. Зато апелујем на нас и наше партнере: треба да отворимо зимски одбрамбени кишобран противваздушне одбране изнад критично важне украјинске инфраструктуре“, казала је Бербок.

Она је прецизирала да Немачка намерава до зиме да испоручи Украјини додатне системе ПВО „ирис-Т“ и да тражи од својих партнера да обезбеде своје ПВО системе бар на ограничен период.
Бербок није желела да одговори на питање о захтевима Кијева да се испоруче ракете дугог домета „таурус“, али је истакла да је неопходно да се „пре најаве одређених ствари треба уверити да ће оне функционисати“, као што је било у случају испорука система ПВО.
Подсећамо, шефица немачке дипломатије јуче је допутовала у ненајављену посету Украјини. То је њена четврта посета Украјини од почетка руске специјалне војне операције у Украјини.
О томе шта ће пропаст украјинске контраофанзиве значити за даље односе Русије и Америке говорио је у емисији "Од четвртка до четвртка" политиколог Александар Павић.
Украјински министар спољних послова Дмитриј Кулеба - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2023
Специјална операција у Украјини
„Свакако ћете то урадити“: Украјински министар љутито одбрусио Аналени Бербок због ракета
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала