- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак после реке суза на балкону: Овај осећај се неће поновити!

© Sputnik / Лола ЂорђевићНовак Ђоковић на балкону
Новак Ђоковић на балкону - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер свих времена, опхрван емоцијама одржао је говор на дочеку који је на чувеном балкону приређен њему, кошаркашима који су освојили сребрну медаљу на Светском првенству и баскеташима који су по пети пут постали прваци Европе.
Новак је изашао на балкон после баскеташа и кошаркаша и после овација које је добио од хиљада навијача бризнуо је у плач.
Трајало је то неколико минута, Новак никако није могао да смири емоције, у свему су му помогли кошаркаши који су га загрлили.
„Не знам шта да кажем, а толико бих тога рекао. Честитам нашим кошаркашима, не само ове већ и кроз историју, хвала им што су прихватили да будем део овог славља и да се заједно дружимо вечерас. Ово је остварење дечачког сна за мене. Разлог је да сам као клинац био ту у маси, славио велике медаље са шампионата наших кошаркаша, ватерполиста, одбојкаша, свих великих људи, ово је за мене нестварно, јесам био овде у прошлости неколико пута, али ово је непроцењиво и незаменљиво. Овај осећај се никада више неће поновити, дефинитивно, да стојим овде поред великих шампиона, великих људи са којима имам пријатељски однос, причао сам са њима, рекао сам им да сам ја лично, али и сви ви, осетио њихову слогу, заједништво, не да прославио успех, већ моменат људскости који су они показали“, рекао је Ђоковић.
Потом је пришао Бориши Симанићу.
„Бориша је херој нације и заслужује да му сви скандирате“, рекао је Ђоковић и повео навијање.
„Хвала вам од срца, желим да сви славимо, желим да завршим са овом реченицом, на свету ниједна спортска нација нема овај дух који ми имамо. Живела Србија!“
Дочек кошаркаша, баскеташа и Новака Ђоковића - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2023
Мундобаскет 2023
Дочек за памћење – хиљаде навијача на слављу кошаркаша, уз Новакове сузе и златне баскеташе!
Ђоковић је дошао у Србију пошто је у Њујорку на УС Опену освојио 24. Гренд слем титулу, а потом ће се придружити Дејвис куп репрезентацији Србије која игра у Шпанији.
Дејвис куп репрезентација Србије - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2023
СПОРТ
Лајовић убедљив, Ђере преокретом обезбедио, а тандем Кецмановић – Ћаћић потврдио победу Србије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала