- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Предвиђање пуно нелогичности – Новак следеће године осваја „само“ Вимблдон

© AP Photo / Manu FernandezНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2023
Пратите нас
Последњи Гренд слем у сезони само што се завршио, а амерички „ЕСПН“ већ предвиђа ко би шта могао да освоји наредне године, мада њихова очекивања и нису превише реална, а Новак Ђоковић фаворит је за само један трофеј.
Ове сезоне Новак Ђоковић освојио је три од четири Гренд слема, а једини пораз уписао је у финалу Вимблдона када га је савладао Карлос Алкарас. Упркос великом успеху неки од Новака не очекује да наредне сезоне понови сличне резултате.
Амерички „ЕСПН“ има занимљива предвиђања за наредну годину почевши од Аустралијан опена.
На првом Гренд слему у сезони као победнике виде Карлоса Алкараса, талентованог Шпанца и Коко Гоф, новопечену шампионку УС Опена.
Алкараса је у досадашем току каријере играо само на два Аустралијан опена, а треће коло је његов највећи успех. Ипак, од Карлоса се очекује да га пораз у полуфиналу УС Опена мотивише за почетак следеће сезоне.
Када је реч о младој Гоф могло би се рећи да је оправдано фаворит јер је имала сјајну сезона иза себе, међутим у женском тенису су резултати подложни честим променама и зато је рано најављивати победницу Аустралијан опена који се игра кроз неколико месеци.
Још више је сулудо предвиђати шампионе Ролан Гароса, а велика је храброст истаћи да је главни фаворит Рафаел Надал који није ни потврдио када ће се вратити следеће сезоне на терен. Истина је да је продслављени Шпанац направио историјске успехе на париској шљаци где има 14 титула, али тренутно није физички спреман ни за јачи тренинг па је упитно колико ће моћи да пружи на свом омиљеном турниру.
Ига Швјонтек наведена је као главни фаворит код дама што је такође нејасно предивђање имајући у виду да Пољакиња у претходном периоду игра далеко испод свог нивоа.
Новаково име налази се на листи првог фаворита само за Вимблдону где је ове године једини пут поражен на Гренд слему. Управо то је главни разлог што га „ЕСПН“ види као победника јер сматрају да српски ас неће себи дозволити да изгуби још једном на трави где је владао претходних година.
У конкуренцији дама верује се да би то вимблдонске титуле могла да дође Онс Жабур, двострука финалисткиња Гренд слема који се одржава у Лондону.
Иако је ова листа предвиђања пуна изненађења можда је и највеће име Бена Шелтона као шампиона УС Опена. Млади Американац ове године одиграо је маестралан турнир у Њујорку, стигао је до полуфинала, али га је српски ас релативно лако поразио.
Шелтон мора још много да ради на својј менталној снази и ритму. Американац много воли да ризикује, снажно сервира, али често и претерује не гледајући где удара па би тако са тим стилом морао много да се намучи да би стигао до Гренд слем трофеја.
Као победнику последњег Гренд слема следеће године видели су овогодишњу финалисткињу Арину Сабаленку коју је ове године у финалу изненадила млада Коко Гоф.
Објашњење „ЕСПН-а“ за наведена предвиђња јесте да су хтели да истакну различита имена и тако ставе до знања да сви имају шансу, међутим, чини се да су оваква очекивања заиста
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2023
СПОРТ
Шпанци признали, Тони Надал признао: Новак је највећи у историји!
Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2023
РУСИЈА
Дмитриј Медведев демантујe да је играо са Новаком Ђоковићем
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић, Србија опен - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2023
СПОРТ
Ђоковић покорио Њујорк – па се спрема за српске боје
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала