Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Амбасада Немачке уочи дијалога: Потребна деескалација, примена Охридског споразума и ЗСО

© Sputnik / Игорь ЗарембоНемачка застава
Немачка застава - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2023
Пратите нас
Званични Берлин пружа пуну подршку дијалогу Београда и Приштине уз посредство ЕУ, поручили су из Амбасаде Немачке на Косову поводом сутрашњег састанка на високом нивоу у Бриселу, истичући да је неопходно да се Косово и Србија у потпуности посвете деескалацији и пуној примени Охридског споразума, укључујући и оснивање Заједнице српских општина.
"Хитно је да се обе стране у потпуности ангажују и обавежу на деескалацију и пуну примену Охридског споразума, укључујући и стварање Заједнице општина са српском већином", наводи се у одговору Амбасаде Немачке за Газету експрес.
Немачка, како кажу, види састанак који ће бити одржан у Бриселу као добру прилику да се управљање кризама остави по страни и да се стране врате кредибилном и конструктивном процесу.
"Састанак нуди добру прилику да се одмакнемо од модела управљања кризом и на крају вратимо на поуздан и конструктиван процес", истичу из немачке Амбасаде.
Погледајте шта је о ситуацији на Косову ексклузивно за Спутњик рекао руски амбасадор у Београду Александар Боцан-Харченко:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала