- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Депортовани шеф Спутњика по доласку у Москву: Молдавијом управљају политички патуљци

© Sputnik / Natalia AiryanРуководитель Sputnik Молдова Виталий Денисов. Архивное фото
Руководитель Sputnik Молдова Виталий Денисов. Архивное фото - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2023
Пратите нас
Шеф Спутњика Молдавија Виталиј Денисов, који је у среду ујутру депортован из те земље, стигао је у Москву, јавља дописник Спутњика.
Како је Денисов рекао за Спутњик, власти Молдавије уочи депортовања нису објасниле у чему је суштина оптужби против њега.

„Дали су ми две минуте да се спремим. Успео сам да се обучем, то је све. Питао сам шта је, у ствари, разлог (за захтев да напустим стан). Одговорили су: 'Већ смо се представили'“, рекао је Денисов по доласку у Москву.

Како је истакао, био је сигуран да иде у имиграциону службу на разговор, у шта су га уверили имиграциони службеници. Налог за депортацију, који је потписао шеф службе, видео је тек када је ушао у аутомобил.
Денисов сматра да се случај против Кишињева може добити на међународном суду. Такође није искључио могућност да поднесе жалбу и Европском суду за људска права.
Он је поручио да су у Молдавији на власти „политички патуљци“ који нису способни за разумне акције. Како је истакао, чак су му се и колеге из Кишињева извињавале због апсурдних поступака својих власти.

„Говоримо оно што други прећуткују“ – актуелније него икад

Такође је рекао да су му сви запослени у агенцији Спутњик Молдавија пружили подршку.
„Мислим да ће овај догађај само ујединити, удружити колектив. Они ће наставити да раде исто као и раније“, истакао је Денисов.
Он је поручио да је слоган Спутњика – „говоримо оно што други прећуткују“ актуелнији него икада, те сматра да ће послужити као инспирација запосленима у агенцији Кишињеву.
Раније је Денисов саопштио да је издат налог којим му се на 10 година забрањује улазак у Молдавију. Према молдавским властима, он мора да напусти земљу јер представља претњу по националну безбедност.
Радијски студио Спутњика Србија у Београду. - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2023
РУСИЈА
Шеф Спутњика Молдавија ће бити депортован из Молдавије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала