- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Република Српска способна и спремна да брани свој интегритет и Устав

© Tanjug / FOTO SRNA/BORISLAV ZDRINJAМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2023
Пратите нас
Српска је способна и спремна да брани свој интегритет и Устав, рекао је председник Српске Милорад Додик након састанка са представницима институција Републике Српске, лидерима странака и српским представницима у институцијама БиХ.
На састанку је, како преноси РТРС, потврђено потпуно јединство.
„Потпуно одбацујемо оптужницу која је потврђена против председника Српске и в.д. директора Службеног гласника Милоша Лукића“, рекао је Додик.
На састанку смо, каже Додик, поновили да Шмит није легелан високи представник, као и да одбацујемо сваку његову активност по било ком питању.
„Сматрамо да треба на дневни ред ставити све наметнуте законе високих представника“, поручио је Додик.
Уставни суд је, каже Додик, по питању имовине био политички инструментализован и они одбијају такве одлуке.

Он је поручио да уколико Шмит наметне закон о имовини, одржаће се седница Народне скупштине и одмах након тога прогласити независни статус Републике Српске.

„Сагласни смо да је некорисно, политички штетно и да је непотребно да се одржавају састанци са особљем амбасада Велике Британије и САД, што укључује амбасадоре, као и са Шмитом и особљем ОХР“, рекао је Додик.
Нагласио је да је на састанку договорено да се у наредних неколико дана о донесеним закључцима обавесте структуре Уједињених нацијa, ЕУ и земље пријатељи Српске.
Додик је такође истакао да је безбедносна ситуација стабилна и да ће остати таква.
О сложеној ситуацији у БиХ у емисији „Свет са Спутњиком“ говорили су српски историчар и универзитетски професор др Чедомир Антић и научни сарадник на Институту за политичке студије др Александар Лукић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала