- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Брате, да ти објасним...“ – спектакл на мрежама због новог тандема српских хероја

© Sputnik / Тамара РанковићНовак Ђоковић и Алекса Аврамовић
Новак Ђоковић и Алекса Аврамовић - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2023
Пратите нас
Сродне душе се препознају где год биле. Сродне душе зраче посебном енергијом, а сродне душе среле су се и у петак, топле септембарске ноћи у Београду. Новак Ђоковић и Алекса Аврамовић славили су сребрну медаљу, пехар са УС Опена и оно најважније заједно су славили Србију. Главне звезде дочека и дан касније главна су тема на друштвеним мрежама.
Када је Новак Ђоковић закорачио у зграду Скупштине града Београда после поздрава са градоначелником Александром Шапићем најпре се упутио код Алексе Аврамовића кога је чврсто загрлио.
Био је то тренутак који је обележио читаво вече, а о којем се прича и дан после дочека, јер Новак и Алекса зраче посебном енергијом и миљеници су нације.
У многоме су слични, своје говоре углавном завршавају покличом Слава Богу, веома су емотивни и пожртвовани на терену, а на неки начин их вежу у два највећа клуба у Србији.
Ђоковић је као млађи играо за ТК Партизан, а навијач је Црвене звезде, док за Аврамовића постоји урбана легенда, потекла са његовог дечачког налога на друштвеним мрежама, да му је црвено-бела боја била дража, али ће и трећу сезону бити миљеник црно-белих навијача.
Њихове фотографије и снимци са дочека обилазе друштвене мреже, а многи који их одушевљено славе имају занимљиве и шаљиве коментаре на њихов сусрет.
„И ја ту њему лагано крадем лопту и лагано полагање са обе руке“, један је од потенцијалних делова разговора двојице великана верује један навијач.
Било је и неких са бујном маштом. Навијачима је посебно било интересантно да се шале на рачун маестралне одбране Аврамовића.
„Брате, да ти објасним како их спакујем у џеп? Пази сад..., пише испод једне од фотографија два српска аса.
Чак је било и оних који су „саветовали“ Новака да чува пехар са УС Опена.
Новак да чува пехар, Алекса је ту“, пише у једном од твитова.
Један од навијача Новаков и Алексин излазак на балкон доживео је као земљотрес.
„Кад су на терасу изашли Бориша, Алекса и Новак, забележен је земљотрес по Рихтеру неких 6,7 степени“, пише на друштвеној мрежи Твитер.
Познато је колики је Новак патриота и са коликом емоцијом прича о Србији, али када га је та његова Србија видела да плаче, постало је још бистрије колико највећи тенисер свих времена воли своју земљу. Аврамовић је то показао на Светском првенству и та црта видела се као њихова заједничка особина, а онда су на дочеку изговирили исту реченицу којом су емотивно дотакли све вернике.
„Слава Богу!“, повикали су са балкона Новак и Алекса.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала