- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

„Српкињица једна мала“ у новом руху поводом Дана српског јединства /видео/

© Фото : Снимак са екрана/ Јутјуб/ Branka ZečevićДео из спота за песму „Српкињица једна мала“ Бранке Зечевић
Део из спота за песму „Српкињица једна мала“ Бранке Зечевић - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2023
Пратите нас
Поводом обележавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе 15. септембра, певачица изворне и народне музике Бранка Зечевић је снимила стару српску родољубиву песму „Српкињица једна мала“, а спот је данас објављен на Јутјубу,
„Хтели смо спотом и песмом да традиционално представимо на савремени начин, веродостојан причи и суштини коју ова песма носи“, рекла је Зечевићева данас на промоцији у Историјском музеју Србије.
Певачица из Црне Горе изводи песму „Српкињица једна мала“ у новом аранжману Ак студија, а спот редитељке Бојане Крстић је приказује како пева у призорима идиличног планинског и сеоског окружења, уз присуство трубача у српској ношњи и приказ крштења детета у цркви.
Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон је рекао да су хтели као управа да дају свој допринос великом празнику тако што су помогли и финансирали „овај сјајан спот“.
Гујон је истакао да је традициолна, родољубива песма урађена на модеран начин и да су тиме хтели приближити њене вредности млађим нараштајима.
Директорка Историјског музеја Србије Душица Бојић је рекла да је изузетна част што су „установа од које креће обележавање значајног српског датума“, напоменувши да музеј „иначе негује културу певања и има посебан програм 'Музиком кроз музеј'“.
Обележавање дана српског јединства у српској кући у Беранама - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2023
РЕГИОН
Србима је слога једини пут у слободу: Прослава у Беранама у сусрет Дану српског јединства /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала