- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Америка увела санкције „Москвичу“

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаАутомобили "Москвич"
Аутомобили Москвич - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2023
Пратите нас
Вашингтон је проширио санкције против Русије и на новом списку се налази више од 20 особа и неколико десетина компанија, објавила је канцеларија за контролу страних средстава Министарства финансија САД.
На новом списку се налазе: „АвтоВаз“, „Москвич“, „Трансмаршхолдинг“, „Автодор“, „Руска компанија бакра“, Научно-производна компанија „Сатурн“, Научно-производна компанија „Сојуз“, банка „Ак Барс“, „Синко банк“, произвођач аутомобила „Солерс“, оператер на железници „Глобтранс“.
Санкције се односе и на више од сто руских компанија, неколико одбрамбених предузећа у којима се ремонтују авиони, тенкови, оклопна возила и друго оружје: компанија „Новатор“, фабрика „Фјодоров“, Фабрика број 419 за ремонт авиона, фабрика за производњу трактора „Чељабинск“ и друге.
Међу организацијама и компанијама које су повезане са радовима на Арктику и рударством су: „Тајмирски ресурси“, „Тајмирска рударска компанија“, „Северна компанија дијаманата“, „Ростелеком-Солар“, један од најважнијих подизвођача „Гаспрома“ - „Гаспромстрој“ и многи други.
Осим тога, власти у САД-у су на списак санкција уврстили више од двадесет људи, укључујући руске бизнисмене Искандара Махмудова и Андреја Бокарева, као и оснивача и члана савета директора Руске компаније бакра Игора Алтушкина. Вашингтон је поновио санкције заменику министра одбране Алексеју Криворучку.
Председник Сједињених Америчких Држава Џозеф Бајден је у априлу на годину дана продужио налог којим се предвиђа могућност увођења нових санкција Русији. Ограничења предвиђају блокирање имовине на територији Сједињених Америчких Држава.
Кинески јуан, евро, амерички долар и друге валуте - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2023
РУСИЈА
ЕУ избацила реч „олигарх“ из употребе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала