- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Фестивал хришћанске културе у Зајечару /видео/

© Фото : Уступљњно СпутњикуФестивал хришћанске културе
Фестивал хришћанске културе - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2023
Пратите нас
Фестивал хришћанске културе, осми по реду, почео је данас у Зајечару архијерејском литургијом која је служена на темељима ранохришћанске базилике на археолошком локалитету Феликс Ромулијана.
Током седам дана трајања фестивала посетиоци ће моћи да уживају у писаној речи, предавањима, ликовним изложбама, филмовима, концертима и хорским наступима.
Сутра почиње и Фестивал духовно-документарног филма у оквиру кога ће до 17. септембра бити приказана остварења из Италије, Ирана, Црне Горе, Србије и Русије.
Програм обухвата филмове који истражују различите аспекте духовности, религиозних уверења и дубоких животних тема, а такмичиће се у три категорије - за најбољу режију, најбољу камеру и најбољи сценарио. Посебно признање доделиће одбор фестивала за духовност на филму.
Осим пројекције филмова, организатори најављују и промоцију „Дневника о фестивалу“ Растка Ћирића, презентацију организације „Слово љубве“ из Бара, представљање књиге „Александрија“ Филипа Фетија Даутовића, џез концерт бенда „Белтанго“, предавање и радионицу „О православном иконопису“ Јелене Хинић и Горана М. Јанићијевића, изложбу „Хорос Срба светитеља – Светионик просвете“ Јелене Хинић и Радета Ковача...
Фестивал хришћанске културе ће трајати до 21. септембра, црквене и градске славе Мале Госпојине, када ће бити одржан концерт Дивне Љубојевић и хора „Мелоди“.
Дивна Љубојевић - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2020
Кад одрастеш са очевима Амфилохијем и Атанасијем постанеш - Дивна /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала