- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Алкараса „наместили“ да буде лака мета – „Карлосе, то је мучење, а не култура“

© AP Photo / Aaron DosterКарлос Алкарас
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2023
Пратите нас
Други тенисер света Карлос Алкарас наишао је на жестоку осуду јавности након што се појавио и одушевљено пратио борбе бикова у родној Шпанији. Неко је „дојавио“ да ће Новако највећи ривал доћи да посети кориду у Мурсији, што је традиција, и тада је Карлос постао „лака мета“.
Експресно се огласила организација за заштиту животиња „ПЕТА“ која је реаговала на фотографије на којима је Алкарас како помно и с усхићењем прати све оно што животињи ради матадор.

„Карлосе, борбе бикова су мучење, а не култура. Нима ничег забоавном у томе што убадају и муче животиње, већина младих људи у Шпанији не види борбе бикова као крвави спорт. Молимо те да убудуће не подржаваш борбе бикова и апелујемо да никада више не идеш на ове борбе, наведено је саопштењу „ПЕТА“.

Јасно је да је Алкарас после елиминације на УС Опену, где је неочекивано пао у полуфиналу пред Русом Данилом Медведевом у четири сета, дозволио себи да постане „лака мета“ у тренуцима када је хтео да скрене мисли од неуспеха у Њујорку.
Алкарас се за сада није оглашавао поводом тога што су га разапели у Шпанији јер је уживао у борби матадора и бикова.
Подсетимо, суперталентовани 20-годишњи тенисер из Шпаније, не само што је испао у полуфиналу и што није успео да одбрани трофеј на УС Опену, већ је изгубио и прво место, које је од њега преузео најбољи тенисер свих времена Новак Ђоковић.
Погледајте и најновије издање емисије „Спутњик спорт“:
Новак Ђоковић и Енди Мари - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2023
СПОРТ
Јавио се члан чувене „велике четворке“ – „Новак се неће зауставити...“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала