- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Немачка да се угледа на Србију како се дочекују шампиони /видео/

© AP Photo / Michael ProbstНемачка
Немачка - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2023
Пратите нас
Немачка је у Франкфурту дочекала прваке света, али се на слављу злата освојеног на Мундобаскету после победе над Србијом појавило тек нешто више од хиљаду људи. За разлику од дочека у Београду на ком је било преко 10.000 навијача и направљен је дочек за памћење.
Из Србије је у свет отишла спектакуларна слика, због начина на који су дочекани сребрни кошаркаши и Новак Ђоковић који се из Њујорка вратио са пехаром УС Опена, а укупно 24. Гренд слем трофејом.
Заставе, емосије, сузе, песма, све што је у Србији сасвим нормално за један дочека када су спортисти, идоли и хероји нације у питању.
С друге стране, неодољиво се стиче утисак да Немачка није знала или није била превише заинтересована да освојио светску титулу из Маниле.
Било је овација за Денис Шрудера који је понео МВП титулу у финалу, као и за Бонгу, Тајса и остале, али све то не може да се пореди и светлосним годинама је далеко од сцена које су виђене у Србији на прослави пре два дана.
Да „грех“ буде већи, то је прва титула првака света Немачке у кошарци, а само хиљаду људи на дочеку у једној толикој земљи, чини се, премало.
Немци су Мундобаскет завршили са златом око врата и то са савршеним учинком, јер нису претрпели пораз.
Али, једно је сигурно, требало би да се угледају на Србију како се дочекују шампиони и како се прославља титула.
Џаба им то што су пили пиво из пехара, јер онај хук масе, бујица емоција и сузе, то не може да се опише, то једноставно мора да се доживи.
Кошаркаши Србије - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2023
СПОРТ
Бољи људи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала