- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Украјина претрпела крах и у Берлину: Немачка ће ипак чути чаробни глас руске оперске диве

© Sputnik / Евгения Новоженина / Уђи у базу фотографијаОперная певица Анна Нетребко
Оперная певица Анна Нетребко  - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2023
Пратите нас
Берлинска државна опера, упркос протестима Украјине, одбила је да искључи руску оперску диву Ану Нетребко из опере "Магбет". Кијев изражава незадовољство овом одлуком.
Министарство спољних послова Украјине изразило је незадовољство одлуком Берлинске опере да обнови сарадњу са руском оперском дивом Аном Нетребко, која је прекинута због ситуације у Украјини у марту 2022. године.
„Глас Украјине у Немачкој увек треба да се боље чује од сопрана Ане Нетребко“, наводи се у саопштењу украјинског министарства спољних послова.
Напомиње се да је украјинска амбасада у Берлину „радила” на томе да се спречи повратак диве на сцену Берлинске опере чим су се појавили први извештаји о њеном учешћу у предстојећој представи.
„Нажалост, наши аргументи нису наишли на одговарајућу реакцију немачке Државне опере“, наводи украјинско Министарство спољних послова.
Берлинска државна опера саопштила је крајем августа да наставља сарадњу са Нетребко и да ће руска певачица наступити 15. септембра у опери Магбет. Раније је неколико немачких концертних сала известило да, у условима специјалне војне операције у Украјини, још не намеравају да сарађују са Нетребком због њених наводних блиских веза са руским руководством. Сада у Берлинској опери указују да певачица у последње време није радила у Руској Федерацији и да не намерава да тамо наступа у блиској будућности.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала