- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Америка пробила рокове: Ништа од планираног размештања хиперсоничног оружја

© Фото : Dynetics Нацрт хиперсоничног оружја
Нацрт хиперсоничног оружја - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2023
Пратите нас
Војска Сједињених Америчких Држава је признала да током септембра неће постићи циљ који је себи задала пре четири године, а тиче се распоређивања хиперсоничног оружја, преноси агенција „Блумберг“.
„Нису ретки случајеви када се врши корекција датума у зависности од догађаја у реалном времену. Настављамо са тестирањима и распоређивањем хиперсоничног оружја дугог домета. Циљ нам је да систем пустимо у рад што је пре могуће након што успешно извршимо тестирања. То је главни приоритет модернизације за војску и Министарство одбране“, наводи агенција изјаву из америчке војске.
Наводи се, да је у јуну државни секретар Министарства одбране САД Кристин Вормут изјавила да Сједињене Америчке Државе напорно раде на тестирању хиперсоничног оружја како би се применила његова прва батерија до 30. септембра.
Агенција подвлачи да Пентагон већ другу годину заредом пропушта предвиђени датум размештања свог првог оперативног хиперсоничног оружја.
Шеф стратешке команде САД, генерал Ентони Котон је у марту рекао да ће САД крајем године распоредити прву батерију хиперсоничних ракета великог домета.
МиГ-31 са ракетом Кинџал на војној паради - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2023
РУСИЈА
Покушај да се ухвати Кинџал: Америка и Јапан ће правити пресретаче хиперсоничних ракета
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала