- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Да се српска застава вијори вечно

© Sputnik / Лола ЂорђевићЗастава Србије
Застава Србије - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2023
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик честитао је данашњи празник Дан српског јединства, слободе и националне заставе свим Србима ма где живели, са жељом да се српска застава вијори вечно.
„Данас Република Српска и Србија заједнички обележавају Дан српског јединства, слободе и националне заставе, празник који симболизује нашу вечну тежњу за слободом и очувањем јединственог националног идентитета. Наше национално јединство исказивало се и развијало најчешће у најтежим условима, у ратовима у којима су наши преци давали животе, бранећи слободу нашег народа“, навео је Додик.
Поручио је да је „дошло време да јединство демонстрирамо у миру, у вољи, градећи мостове и путеве који ће нас повезивати и једне с другима, али и са другим народима и цивилизацијама“.
„Дошло је време да се уједињујемо око вредности које ће обезбедити да нас је више на овој земљи, и то не да би претили другима, већ да би доприносли развоју своје, али и других држава у којима живимо“, навео је Додик.
Истакао је да је Србима, као и другим народима, важан напредак, добар животни стандард и перспективна будућност, али да добро знају да свега тога нема без живота у слободи.
Додик је поручио да слободу не можемо мењати ни за шта, јер, како наводи, ако останемо без слободе, остали смо без свега. Слободу, истакао је, нису мењали ни они у чију славу је овај празник успостављен.
„Целом српском народу ма где се налазио честитам Дан српског јединства, слободе и националне заставе, са жељом да се српска тробојка вечно вијори“, навео је Додик.
Сложену ситуацију у БиХ анализирали смо у емисији „Свет са Спутњиком“:
Oбележавање Дана српског јединства, слободе и националне заставе - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2023
СРБИЈА
Србија и Република Српска обележавају Дан српског јединства - централна манифестација данас у Нишу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала