- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Марко је стигао у Прибој и донео историју: „Дисали смо као један“

© Sputnik / Лола ЂорђевићМарко Гудурић
Марко Гудурић - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2023
Пратите нас
После спектакуларног дочека у Боеграду, кошаркаши Србије отишли су у родне градове, а тамо су их такође чекали навијачи. Осим Алексе Аврамовића који је дочекан у Чачку, топлу добордошлицу имао је и Марко Гудурић у родном Прибоју.
Највећи град Полимља добио је и свог најуспешнијег спортисту свих времена, Марка Гудурића који је у Прибој стигао са сребрном медаљом са Светског првенства у кошарци.
Гудурић је том приликом истакао да је и њему и његовим саиграчима подршка коју су добијали од својих најближих, али и свих који су их подржавали јако значила посебно пред сам крај првенства.
„Стварно смо осетили ту подршку и љубав и то нам је сигурно помогло и гурало нас напред, то је један од великих разлога што смо направили тај резултат. Јако сам поносан и срећан што сам био део ове групе јер стварно није се нико издвајао ниједног тренутка и стварно као што је рекао селектор сви за једног један за сви, тако смо се борили, дисали смо као један и опет је ово доказ да успех не направи 12 најбољих играча, него 12 играча који најбоље функционишу заједно , то је још једна лекција свима и надам се да ће нас послужити здравље у наредним сезонама које нас чекају и да ћемо следеће лето спремно дочекати Олимпијске игре“, рекао је Гудурић.
Председник општине Прибој Лазар Рвовић овом приликом Гудурићу је уручио Повељу за изузетан допринос у освајање сребрне медаље на 19. кошаркашком Светском првенству за репрезентацију Србије и достојанствено репрезентовање општине Прибој.
„Присутне су још увек емоције јер је све то свеже, али сигурно кад мало размислим и причам са неким људима блиским себи схватам да смо направили велики успех и обрадовали смо доста људи. Остаје жал за финалном утакмицом и златом које је било јако близу овог пута, али верујем да ће се опет указати прилика да се понови овај успех“, рекао је Гудурић после свечаног дочека.
Имала је Србија шансе да преокрене резултат у финалу против Немачке, а најбољу прилику да Орлове врати у меч имао је управо Гудурић. Међутим, иако је тројка из ћошка коју Марко упути ка кошу обично улазила, овога пута није.
„Ја сам се осећао сјајно, јер сам мислио да ће лопта ући. Лепо сам шутнуо, то су неки шутеви које ја волим и на којима радим стално, али то је спорт, то је живот. Некад и кад даш све од себе и радиш вредно, десе се промашаји, али то нас чини јачима. Тих промашаја је било у мојој каријери, због тога сам ту где јесам и верујем да ће ме и овај тежак моменат учинити бољим. Опет кажем, надам се да ће бити прилике да будемо поново у финалу, ја не бежим од одговорности. Да могу да поновим, опет бих узео тај шут“, рекао је Марко Гудурић.
Никола Јовић - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2023
СПОРТ
Тандем српских хероја из сенке на листи најбољих: „Један опасан – други импресиван“
Алекса Аврамовић КК Партизан - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2023
Мундобаскет 2023
Чачак дочекао своје хероје: „Волим вас све, слава Богу!“ /видео/
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2023
СПОРТ
Дончић не заборавља Србију и Космет – певао је „Видовдан“ уз три прста у Манили /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала