Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Народ је узнемирен, употребљена прекомерна сила“: Реакције на напад на српске младиће у Грачаници

© Sputnik / Теодор АнастасијевићСеверна Косовска Митровица
Северна Косовска Митровица - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2023
Пратите нас
Народ у Грачаници је видно узнемирен после инцидента у ком су припадници тзв. косовске полиције применили силу приликом привођења српских младића, рекла је градоначелница Грачанице Љиљана Шубарић.
Љиљана Шубарић рекла је да је приликом привођења двојице српских младића, над једним од њих употребљена прекомерна сила од стране припадника тзв. косовске полиције, и он се тренутно налази у болници.
„Он је и даље на посматрању и док не добијемо изјаву лекара не можемо да причамо о томе какво је његово здравствено стање. Од полиције нисмо добили никакав извештај, чека се одговор Регионалне истражне комисије. Народ је видно узнемирен. Остаћемо овде док не видимо коначан исход и док младићи не буду на слободи“, рекла је Љиљана Шубарић.
У међувремену, младић који је био приведен у полицијску станицу у Грачаници пуштен је одлуком тужиоца и одведен у болницу на преглед. Мештани Грачанице који су се окупили после овог инцидента, разишли су се након пуштања ухапшеног младића, преноси Косово онлајн.
Погледајте шта је о ситуацији на Косову ексклузивно за Спутњик рекао руски амбасадор у Београду Александар Боцан-Харченко:
Грачаница, полицијска станица - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2023
СРБИЈА
„Знаш ли ти где живиш“: Куртијеви полицајци претукли двојицу српских младића у центру Грачанице
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала