- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак после победе за Србију: „На деветом сам небу – дошао сам мојој другој фамилији“

© AFP 2023 / JOSE JORDANНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2023
Пратите нас
Сваки Гренд слем који је Новак Ђоковић освојио је за њега посебна радост, али четврти трофеј УС Опена посебно ће памтити по томе шта је уследило после њега. Након славља са кошаркашима у Београду, Новак се упутио у Валенсију где је победио Алехандра Давидовича Фокину у Дејвис купу, а због победе у дресу Србије истакао је да је на седмом небу.
Тениска репрезентација Србије пласирала се у четвртфинале Дејвис купа после победа над Јужном Корејом и Шпанијом, а у другом мечу против домаћина у Валенсији посебно је помогао Новак Ђоковић који је после Ласла Ђереа донео други поен.

„На деветом сам небу тренутно. Играти за Србију, своју земљу, је нешто потпуно другачије. Притисак и одговорност, али и част. Драго ми је што сам допринео са овим важним поеном за квалификовање у Малагу. Нажалост, шпанска публика је желела да та репрезентација прође, није успела. Сада против Чешке играмо за прво место, како бисмо имали мало бољи жреб у Малаги“, рекао је Ђоковић после победе над Фокином.

Јавност се претходних дана диви Ђоковићу јер је право после освајања Гренд слема дошао у Београд, и то само на кратко да би са кошаркашима био на Балкону Скупштине града, а потом се упутио у Валенсију да буде са остатком тима или како он каже „другом фамилијом“

„Било је тешко. Све се дешавало брзо у протеклих неколико дана. Толико сам био срећан због победе у Њујорку, прославе код куће. Дошао сам другој фамилији, српском тиму, то ми увек даје највећу радост и дивне емоције да могу да играм за репрезентацију. Гренд слемови и Дејвис куп су највећи приоритети. Циљ је испуњен, у Топ осам смо, надам се да ћемо наставити у правом смеру“, поручио је Новак.

Србија на Дејвис куп титулу чека 13 година.
„Значило би много, то је наш циљ. Имали смо изузетну 2010. годину. Играли смо финале 2013. и још три, четири пута полуфинале. Били смо близу. Формат се променио. Ако не победите два сингла, морате дубл да добијете. Ми немамо много искуства у дублу. Надам се да ћемо бити комплетни у Малаги, здрави и да ћемо имати добру шансу“, закључио је Новак.
Српски тенисери играју против Чешке у суботу од 15 часова.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2023
СПОРТ
Невероватне сцене у Валенсији: Новаку је било тешко – „Хоћемо ваздух“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала