- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Пуштен саобраћај левом страном Кримског моста – радови завршени пре рока

© Sputnik / Константин Михальчевский / Уђи у базу фотографијаКримски мост
Кримски мост - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2023
Пратите нас
Лева страна Кримског моста, која је оштећена у јулу током украјинског терористичког напада, поново је отворена за саобраћај и то пре планираног рока, саопштио је потпредседник Владе Русије Марат Хуснулин.
„Отворили смо леву страну Кримског моста за саобраћај пре рока. И поред великог обима задатака, за обнову нам је било потребно само 59 дана“, наводи се у саопштењу Хуснулина на Телеграму. Истиче се да су радови на том делу моста завршени дан пре рока.
Како је истакао, планирано је да се саобраћај на Кримском мосту у потпуности буде пуштен у рад 1. новембра.
Хуснулин је додао да су радовима на обнови моста приступили истог дана када се догодио терористички напад. Градитељи су подигли привремени радни мост, демонтирали оштећени лук и подигли нови, користећи 267 тона метала. Постављен је и нови асфалт.
„Наравно, то је једна од фаза. Пред нама и даље стоји задатак да у потпуности обновимо тај објекат – најважнији за становнике полуострва Крим и целе Русије. Следи замена друге конструкције лука. Планирамо да у потпуности отворимо саобраћај до 1. новембра“, поручио је потпредседник Владе.
Подсећамо, у ноћи 17. јула кијевски режим је извео напад на Кримски мост помоћу два беспилотна пловила. Том приликом су погинуле две особе, брачни пар, а повређена је њихова малолетна ћерка.
То је други напад од јесени 2022. године. У октобру је на Кримском мосту експлодирао камион, услед које се запалило седам цистерни с горивом. Дошло је до делимичног урушавања две аутомобиске траке на мосту. Руски председник Владимир Путин рекао је тада да су извршиоци и наручиоци овог инцидента специјалне службе Украјине.
У емисији „Мој поглед на Русију“ сазнајте више о чему се разговарало на тајном Путиновом састанку који је уплашио Запад:
Кримски мост - Sputnik Србија, 1920, 18.07.2023
РУСИЈА
Колико ће коштати поправка Кримског моста
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала